Punt de partida

Un relat de: matticostorari
—Va, som-hi!
—No puc —va gemegar en Roi—. Les cames em fan figa.
La Xènia va grimpar fins a l’esplanada on s’alçava el temple, l’esquena xopa i les temples palpitant per l’esforç.
—Ànims!—va dir-li al noi mentre observava, esgotada però cofoia, la cúpula del cel. Als seus peus una catifa molsuda s’estenia fins a la platja, uns quilòmetres enllà.
Va rememorar els perills passats: la tempesta que els va fer naufragar; la travessia per la selva; les serps verinoses i les aranyes de la mida del palmell de la mà; el riu infestat de piranyes; els aborígens que els van capturar; la fugida i l’agònic ascens a la muntanya sense aigua ni menjar. Tot allò no importava. Tenien el tresor a tocar.
—Xènia! —va dir la veu llastimosa.
Del límit de l’espadat en sorgí una mà. La noia va ajudar en Roi, que es va desplomar d’esquena sobre el cim, panteixant.
—Unes passes ens separen de glòria...
De sobte el terra va tremolar.
—El volcà està actiu, redeu! —va escopir en Roi mirant el cel. Tot de partícules suraven com volves de cendra resplendent.
Una nova sacsejada violenta. El terra va lliscar desafiant les lleis de la física com si la muntanya fos un flam. En Roi va rodolar i va notar l’abisme a sota. La Xènia també es va precipitar.
Van caure. Mentre rebotien entre les copes dels arbres van albirar flaixos: arbres gegantins fimbrant com espigues de blat, indígenes esglaiats, serps i aranyes voleiant, peixos fent cabrioles en un corrent desfermat. Van aterrar de nou a la platja de sorra iridescent amb els músculs masegats.
El sisme s’havia esfumat i l’oceà els xopava els turmells amb llepades humides i constants de cadell. Van obrir els ulls i van trigar uns segons a entendre, incrèduls, el que veien. La cúpula era més nítida que mai. Més enllà un rostre infantil de gegant, els ulls i el somriure evidenciant la malifeta. I una veu esmorteïda però ferma:
—Deixa la bola de neu, Max. Si la trenques, l’haurem de pagar.
Estaven altre cop al punt de partida.

Comentaris

  • autorització publicació - error text[Ofensiu]

    Autorització publicació, error en el text.

    Per error hem escrit el nom del recull ANIVERSARI, quan ha de ser GÈNERES NARRATIUS.

    Disculpeu l'errada.
    No cal que facis res, ja ho modifiquem nosaltres.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Benvingut al concurs[Ofensiu]

    Benvolgut relataire.

    Aquest és un missatge genèric a tots els nous relataires que participeu en el concurs.
    Per evitar duplicitats d'autors que no podem controlar, i per evitar possibles reclamacions que puguin presentar altres concursants, ens calen les vostres dades personals per seguir participant.
    Si es donés el cas de no rebre aquestes dades, el vostre relat podria quedar desqualificat.

    Esperem el vostre correu a concursos.arc@gmail.com


    Comissió Concurs ARC de microrelats

  • Interessant[Ofensiu]
    TerricheT | 20-01-2021

    Un relat que sembla una història fantàstica banal, però que amaga una realitat molt propera a la nostra.

    Una gran aventura que té uns límits irreals, però que ens mostra la vida que de fet duem, plena d'aventures imaginades, però sense adonar-nos-en mai que en realitat vivim dins d'una bombolla.

    Bé, m'has fet pensar, i això ja és suficient per a un microrelat; que et faci pensar, i si afegim que està ben escrit, encara hi guanyem tots més.

    Sort i benvingut a Relats!

    FA

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

matticostorari

1 Relats

5 Comentaris

589 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor