poema subtil de pedagogia inacabada

Un relat de: Capdelin

Saps, amor, que a fora
hi ha un senyor, fill de ningú,
assegut en un tron
com el del teu amo a l'oficina,
que prement un botó
pot enviar el nostre món
a la merda?

Saps, amor, que a fora,
a l'oficina,
la meva "jefa" s'inclina,
oscil-lant les arrecades
com espases de Democles
i els seus mugrons
de mel agra alletant amenaça
d'acomiadament?

Saps, amor, que a fora
un casc ha pres el poder,
que obliguen a la gent
a escriure correctament
Ludwig van Beethoven
i que els hospitals no funcionen
perquè tots són pacients?

Saps, amor, que a fora
tots els déus són masculins,
que hi ha dones amb burka
de càmera blindada,
amb el ventre ple de llavors
d'arena,
que somien migrar a l'Occident
que les mira amb tanga?

I tu preocupada
perquè el meu cervell fogós
quasi sortit de l'estable,
ha arrencat el botó
de la teva camisola desnonada
de satí
i t'ha espatllat la cremallera
de la bragueta.

I tu preocupada
d'haver nascut dona,
de classe baixa
i de nació oprimida.

No saps, amor,
el que hi ha... a fora!

Per sort,
encara portes als ulls
el tèrbol atzur
de ser tres voltes rebel

i seguim units
com els mots d'un diccionari
bilingüe.


Comentaris

  • hi ha un cel [Ofensiu]
    jaumesb | 09-06-2006 | Valoració: 10

    que ens espera en cada dona
    i en cada un dels teus versos

    la dona és dona i és cel
    la del nostra món potser no s'ho creu, és feina nostra que s'ho cregui i que ho senti

    una abraçada mestre

l´Autor

Foto de perfil de Capdelin

Capdelin

987 Relats

4380 Comentaris

1305721 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Si aconseguim
entendre'ns sense estar
del tot d'acord,

si aconseguim
que el temps només sigui
un escenògraf a sou,

si aconseguim
una paraula sense llençar-nos-la
a la cara, enamorar-nos
sense sorpreses ni flors,
estimar-nos lluny del llit,

si aconseguim
que els records siguin
un ahir suplent,
que pesem més despullats
que vestits,
que inventem la vida
cada matí,

després,
ens serà molt fàcil
ressuscitar els morts
i moure les muntanyes.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

( POEMA " preparant el miracle ",
d'en Capdelin )