No ser monàrquic comporta conseqüències

Un relat de: errugabatasun

Un grup de joves d'arreu de Catalunya han estat jutjats per una darrera crema de fotos del monarca per a donar suport el seu company de Banyoles que el dia 13 de setembre va cremar fotos d'ell a Girona.

Els mitjans de cominucació han criticat molt aquest fet, si l'han detingut per cremar una foto del monarca, o simplement, per fer un acte anti-monarca, segons ells. Si ha sigut per cremar una foto del Rei, que jo sàpiga, no hi ha enlloc de la constitució on posi que per cremar una imatge del monarca hagis d'anar a la presó. Però, en canvi, si en comptes de cremar una foto del Rei, cremes un símbol monarca, sí que pots arribar a ser pres, per això ha estat tan criticat.

Jo crec que per aquest fet no s'ha d'anar a parar a la presó, a part de que Espanya té altres conflictes més greus que aquest relacionat amb la monarquia. Si em poso a reflexionar, penso que és una mesura extrema que per esparracar o cremar unes fotos, hagis de quedar pres. Quan durant molts anys s'han cremat multituds de banderes espanyoles com draps bruts i, ara que es cremen fotos del Rei, el Rei es sent ofès i amenaçat per un grup de joves que l'únic que han fet és expresar que no estan d'acord amb la figura monarca en aquest país. I per això està buscant excuses per les quals puguin reprimir aquells joves, entre una d'aquestes excuses hi trobem a la que es defineix com un cap d'exercit que té com a funció defensar la "unintat de la pàtria". Recordem, també, que el Rei, juntament amb la Casa Reial, han estat incapaços d'aprendre les llengües cooficials de les nacions que formen part de l'Estat Espanyol, com és el cas del català, euskera o el gallec.

Des del meu punt de vista veig que el joves pensen que la imatge de la monarquia està passada de moda i rebutjada. A més el Rei diu que representa un Estat unit, del qual en el fons no està unit, perquè dues nacions volen la independència i aquest, en part, no els vol donar. També cal recordar que com a cap d'unes forces armades les quals encara segueixen el règin franquista, és obvi, que des del meu punt de vista no hi ha altra opció que oposar-se a l'existència d'aquesta figura monarca.

I si, envès de cremar una fotografia del rei, s'hagués cremat una fotografia de la Reina d'Anglaterra o de qualsevol altre monarca, s'hagués produït alguna detenció? O simplement en el cas de que, per cremar una senyera mai ningú ha estat ni jutjat ni pres, veritat? A més a més, si els hi paguem tots els seus luxes, podriem tenir algun dret a opinar.

Al cap i a la fi, crec que l'únic que estan fent aquets joves és rebutjar una figura que se'ls hi ha estat imposada, i no, per cremar-ne o esparracar-ne una, es mareixen anar a la presó. Només imagina't per un moment que tots comencessim a cremar fotos, ompliriem les presons!

La gent que dóna suport juntament aquest jovent pensa que Catalunya i les altres nacions oprimides per l'Estat Espanyol tenen dret a una lliure autodeterminació totalment a part del control democràtic i ciutadà. Reivindica, per descomptat, la desaparició de la monarquia. Defensa el dret de lluire expresió a la crítica en totes la seves formes de la institució monàrquica.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de errugabatasun

errugabatasun

2 Relats

0 Comentaris

1125 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Tinc quinze anys.
Hamabost urte ditut.




Ladies and gentlemen
we are the thing of shapes to come
your freedom's not free and dumb
this depression is great.

mOBSCENE-Marilyn Manson