El Nadal

Un relat de: errugabatasun

L'origen del Nadal és religiós, va néixer Jesus. Aquesta festa, actualment, té el mateix significat o, si més no, la gent és concient que es celebra això? Jo crec que aquesta festa ja no té ni una base de religiosa, sinó, quanta gent resa al dia assenyalat? Les botigues decoren l'aparador amb el pessebre, amb, el tronc que els infants fan "cagar", el tió o amb l'icona d'un home panxut, el "Father Christmas", vulgarment traduit: Pare Noel.

La gent compra de manera consumista i obligada, és a dir, la resta de l'any, que no es celebra res, no es compra tan compulsivament i, ara, el Nadal és el gran negoci de les empreses que fabriquen joguines per infants, innocents, que creuen en uns personatges irreals, també d'arrel religiosa, i per no destruir-los la il·lusió la gent està obligada a comprar-los joguets. Desviant-nos dels infants, la gent que té una certa edat per saber que el Nadal ja no és el que era, continua consumint de manera desmesurada.

Hauríem de valorar que celebrem el Nadal amb família, i que un nombre molt elevat de famílies, en tot el planeta, que no tenen la sort de poder-lo celebrar amb la gent que més estima. Hauríem de reflexionar, també, sobre el tema del menjar en el Nadal. Hi ha molts milions de persones, majoria infants, que moren de fam i nosaltres, mentrestant, ens atipem de menjar. Sense oblidar, tampoc, que últimament ens queixem del forat de la capa d'ozó està creixent molt ràpidament i que això és fruit de la contaminació. Nosaltres ens queixem molt però, a l'hora de la veritat, fem alguna cosa? Realment, és un no rotund, perquè els pobles i, majoritàriament, ciutats importants, engeguen els llums, que estan penjats per als carrers, un mes o mes i mig abans que la festa s'esdevingui. I la quantitat d'energia lluminosa que arribem a malgastar, no perjudica al canvi climàtic?

El Nadal, a part de tot el que hem citat anteriorment, és una data on es mostra les grans diferències socials en el món. En comptes de comprar tantes joguines, regalem les que no hi hem jugat mai i que altres nens ho apreciarien molt més que nosaltres. Comprem tantes coses que algunes, després es queden apartades i mai més les tornem a veure fins que ha passat un determinat temps i per casualitat les trobem. I tot aquest temps que no hi hem jugat altres nens les podrien haver disfrutat.

Opino que el més bonic del Nadal és quan tota la família es reuneix i passa una bona estona. Ja que, hi ha molta gent que no té més remei que celebrar-lo sola. Molta d'aquesta gent té molts diners i en festes com aquestes se n'adona realment de que està sola, que la resta de l'any ha comprat la companyia. Per tenir companyia per Nadal ha de comprar-los algun regal, amb la finalitat de no sentir-se sola.

En fi, només si siguéssim una mica menys egoistes, i penséssim amb gent que habita al mateix món que residim, i no tenen els mateixos, o no tants, luxes per "celebrar" el Nadal, no podriem fer del Nadal una festa menys consumista, menys materialista, menys contaminant i més solidària que tothom el pogués disfrutar de manera satisfeta?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de errugabatasun

errugabatasun

2 Relats

0 Comentaris

1124 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Tinc quinze anys.
Hamabost urte ditut.




Ladies and gentlemen
we are the thing of shapes to come
your freedom's not free and dumb
this depression is great.

mOBSCENE-Marilyn Manson