NO HO EXPLIQUIS A NINGÚ

Un relat de: Àlex Lacambra Boada
Arriba al restaurant. Allà ha de reparar la nevera que està a l’entrada del menjador. La retira de la paret i es col·loca al darrera on hi ha la tapa a prop del terra. S’ajup per estar-ne a l’alçada. Agafa el tornavís i comença a descargolar cargols. En treu un però els següents se li resisteixen. Ho intenta una i una altra vegada però no és capaç d’aconseguir-ho. S’ajuda del martell i en colpeja la cabota. Agafa altra vegada el tornavís i aconsegueix treure’n un altre. Els que queden els treu amb les alicates fent molta força. Veient la seva poca traça, els comensals l’ignoren i dediquen l’atenció al seu plat a taula.
Una vegada treta la tapa té el motor i el ventilador accessibles. El ventilador no funciona. Avui té pressa i per això no mira si falla res més. Sense pensar-ho canvia el ventilador. No és hàbil amb les claus fixes i, quan fa força, se li escapen de les mans i es fa una ferida. Amb un tros de paper la tapa i l’encinta amb cinta aïllant. Els pocs clients que l’han observat no es preocupen més per ell. No serveix per a res.
Cada vegada es posa més nerviós i es fa més ferides. S’està fent tard. Amb molt d’esforç, i varies relliscades de les claus a les mans, treu el ventilador espatllat i aconsegueix canviar-lo.
S’alça del terra. Engega els interruptors de les llums i el funcionament. El ventilador funciona bé però el compressor no arrenca. Poc després comença a fer un soroll. Ara, haurà de desmuntar-ho tot i canviar-lo. Una feinada. Necessitarà almenys unes dues hores. Es mira el rellotge. Ha de plegar ara. Es col·loca darrera la nevera i s’ajup. Mira al voltant assegurant-se que ningú el veu. Posa el palmell de la mà al motor i d’allà en sorgeix una llum que s’hi expandeix. El motor deixa de fer soroll i es repara. Però ha comès un error. Un nen amb els ulls ben oberts el mira fixament. Ell li fa el gest de silenci i un somriure. El nen riu i fa que sí amb el cap.
Un plat volador invisible s’enlaira cap al cel.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer