MOSSENS I POLITICS

Un relat de: agalan

Se celebren encara massa actes en pobles i ciutats que són residus d'altra època. El polític i el religiós unit en harmonia per obra i gràcia de espollades tradicions. Queda l'esperança que el temps esborri aquests senyals que alguna vegada el poder civil a estar associat al religiós i viceversa. Van deixar de veure's dictadors sota pal·li, però els governants democràtics van mantenir el costum d'acudir a processons diverses. Ja va sent hora que separin les tasques de representació de la 'figuració' en actes religiosos com una peça més de l'espectacle. Trenta anys després, encara perviuen alguns usos més propis d'un nacionalcatolicisme que crèiem totalment enterrat. Com exemple, hi ha qui és obligat a anar a processons perquè aquestes acostumen a ser 'beneïdes' amb la presència d'alcaldes i regidors.

Cada dia des de fa 15 anys Àngel Torres, intendent cap de la Policia Local a Vila-real (Castelló), es vesteix amb el seu uniforme blau marí i afronta una jornada laboral no eximeix de problemes de seguretat i de tràfic, en un municipi que ha superat ja els 50.000 habitants. Torres afirma que ha complert sempre amb les seves obligacions, fins i tot amb aquelles que mai li van agradar i estaven renyides amb la seva consciència, com haver d'acompanyar als regidors en les processons religioses.

No obstant això, aquesta vegada ha dit basta; el màxim responsable policial de Vila-real ha presentat una denúncia en el Jutjat nombre 3 de la ciutat contra l'alcalde, Manel Vilanova, i el regidor delegat de policia, Alejandro Amposta, per obligar-li a assistir a la processó del Corpus i incórrer en suposades amenaces.

Comentaris

  • Aniversari[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Porucs per naturalesa.[Ofensiu]
    Bonhomia | 02-05-2006 | Valoració: 7

    Els mapes són esborranys d'un temps mort. Tot allò que és definit amb una paraula, automàticament deixa d'existir. Religió, política i societat són malalties típiques de la terra que ens imaginem. Quan hi connectes, s'encenen totes les alarmes. Però per què? Doncs és ben simple: perque no existim. Tenim por d'existir. Per això la vida és dura, i per això tremolem per molt que faci calor, ja sigui en paratges artificials o bé naturals.

  • Denúncia? Bé, ...[Ofensiu]
    rnbonet | 06-04-2006

    ...has entrat a un portal on hi ha lectores/lectors de tota mena...
    Ara, quan la gent -o els polítis- d'aquest País/estat optaren per la "transició-continuïtat" i no per la "ruptura", bé sabien el què feien -supose-.
    I el que faria bé el cap municipal de policia seria presentar el cas al jutjat de guàrdia, si hi ha proves... I si no, amb un "tall de mànega" al polític de torn, sobra.
    El poble, després dirà!

l´Autor

Foto de perfil de agalan

agalan

1 Relats

3 Comentaris

822 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor