Mar endins

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Mar endins
dins de qualsevol mar
mort mar
Amor mort meu
Enyor del mar de la mort
Mort de l'enyor de la mar.

Enyor
lluny d'aquest mar
on jo em vull fondre
i retornar a ser gota,
sal, salina d'oceà.

I no puc, no em deixen
ni tinc eima
per acabar
el començament d'un final.

I no em deixen ¡

i em violenten i agredeixen
Com feren quan vaig néixer.

I no em deixen ¡
acabar un camí
que està acabat
per poder començar-ne
un altre més lleuger
sense el cos d'equipatge.
I no em deixen¡

Una mà amiga
m'acosta
la reclamada alliberació
i de sobte
em converteix
en una volva de neu
que es fon
deliberadament.

Mar endins...
Sóc cant de sirena
Soc naufragi
Soc Itaca
Soc Neptú amb trident
Soc ona i tempesta marina
Soc dofí, congre i cranc
Mar endins....
Soc Mar.



Comentaris

  • Ninon meu[Ofensiu]
    Queca | 26-02-2007 | Valoració: 10

    Mai em decepciones. Sempre espero una obra mestra, i sempre la trobo. Jo també en tinc un del mateix estil: " M'ho demanes amb la mirada", que et convido a llegir, si encara no ho has fet. No és igual que el teu, però... es fa el que es pot... Mai podré igualar-te.
    Gràcies per tot el que fas nin, conscient i inconscientment.
    La teva Queca, que t'estima moltíssim!!

  • Ai Josep...[Ofensiu]
    Equinozio | 19-05-2005

    M'encanta.

    Mar endins sóc mar.

    No se que dir del poema és fabulos. Fa pocs dies que vaig veure la pel·licula i vaig plorar una estona com un descosit, fins que vaig escriure tres o 4 ratlles i ja vaig parar. De moment ho tinc guardat a l'ordinador. Però comparat amb això no val res.

    Bé vaig a buscar alguna cosa que sapiga que dir-ne.

    Equinozio

  • tornar a la mar...[Ofensiu]
    ROSASP | 01-03-2005 | Valoració: 10

    Quina fusió de sentiments amarats de mar, quan es demana tan poc, només ser una gota d'aquesta mar, lleugera i lliure acompanyant les ones.
    I no hi ha camí possible, només somnis mig ofegats i una llarga i eterna estància en un cos inert.
    Mar endins per fi, sense més pretensions que formar part d'aquell mar que l'encisa i li torna de cop el que un dia sense voler li va robar.
    Preciós relat, tendre i punyent al mateix temps, com ho són els sentiments de les persones i el tema tractat en aquest poema.
    Els jocs de paraules de mar i mort donen encara més insistència al missatge.
    Una abraçada Josep!

  • magnífic![Ofensiu]
    tramuntana | 01-03-2005 | Valoració: 10

    M'ha encantat! Ostres, és admirable con et vas deslliçant per la poesia. M'encanta de veritat! per això et mareixes un 10!! I això perquè no hi ha 11 ni 12... jejejeje

    P.D: He rebut el teu e-mail i aquell artícle que m'has enviat m'he l'he llegit amb molt de gust i... és molt bo! haviam quan el poses a la web!!! Un petonet!!

  • Que bonic...[Ofensiu]
    AnNna | 01-03-2005 | Valoració: 9

    feia temps que no passava per aquí, ves... gràcies per fer-m'hi tornar! molt bonic aquest poema.... de veritat... els jocs de paraules, el sentiment aquest d'estar mort en vida... no sé, ho has sabut calcar molt bé... si és que quan se'n sap... se'n sap, eeh! jejeje!!!!
    vinga... a seguir escrivint!!!
    (i jo a estudiar grec) xD

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

540814 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!