L’HOME DELS SEUS SOMNIS

Un relat de: Blai Carles Villa i Català
Passejava encuriosida inspeccionant cadascun dels models d’última generació i, quan l’home dels seus somnis va ser davant d'ella, no el va reconéixer.
Potser perquè els somnis acaben erosionant-se, com les telles, i van empetitint-se, aplanant-se i arredonint-se per efecte dels agents inflexibles del temps fins esdevenir fina sorra sideral i perdre's en les galàxies més llunyanes de l'univers del record.
Potser, també, perquè ella, de cor, mai ha cregut en allò dels prínceps blaus, ànimes bessones o mitges taronja que ha venut la imatgeria popular dels mitjans rosa de la primera vintena de segles, a fi que ningú perda l'esperança romàntica de trobar la parella perfecta. Ni mai s'ha empassat tampoc, de fet, el mite de l’home total, la panàndria capaç d'acoblar-se a la seua personalitat com un guant, sense plecs, publicitada al segle trenta.
Potser, en fi, perquè és incapaç d'emmirallar-se, de reconéixer-se en la multiplicitat, en la potencialitat polièdrica de la personalitat polisexual moderna del segle cinquanta.

Es creuaren de bell nou al passadís central però no el va veure, pensava que és inútil pretendre que cada faceta encaixe a la perfecció, que cada gest tinga eixe aire familiar, que cada mirada compartisca tot de complicitats, que cada cuc siga justament el mateix que rosegue, vivament, l'altre.

Quan, hores més tard, en un corredor lateral, l’home dels seus somnis va tornar a ser davant d'ella ni el pressentí. Creia, raonablement, que d’home dels seus somnis en tot cas sols n'hi hauria un i el moment de la trobada seria especialment climàtic, pregnant, corprenedor…

Va ser quasi a poqueta nit quan, just al mig de la secció 33, el va besllumar. Li va sobtar aquella mirada intensa i perduda, de perversa i robòtica il·luminació messiànica, i en un acte conscient de comprehensió impossible del món sensible li va dir al dependent que escollia el prototipus XY50, que li preparara la paperassa i el certificat de garantia de quant de temps era?

Comentaris

l´Autor

Blai Carles Villa i Català

2 Relats

5 Comentaris

533 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00