Les emocions i el globus

Un relat de: Joan G. Pons

Vivim en un món emocionant. I no cal pujar a cap atracció emocionant d'una fira o un parc d'atraccions.

Viure i Conviure és sentir i notar emocions i sentiments. Algunes entren i surten i altres fan o pretenen fer estada dins nostre.

Sentir-les és una realitat. Com les sentim i païm, digerim, és un altre tema. Tema a resoldre. A vegades el tema a resoldre no és en el sentit, notar l'emoció, sinó com la digerim, com la païm.

Ajuda tenir a ma un globus. Un globus sense aire l'agafes fàcilment, molt manejable. La seva grandària és petita. Cap a la butxaca, al moneder, a la bossa.

Si l'infles amb més o menys bufera hi ha un canvi. Més gran i menys manipulable. Ocupa més lloc.

Amb les emocions i sentiments, a vegades, son com un globus. S'inflen... nosaltres.... i no sabem, nosaltres, on col·locar-les... s'escapen.... rellisquen....

És bo recordar que "aquest globus" es desinfla deixar anar l'aire, el teu aire.

Comentaris

  • Exemple i metàfora[Ofensiu]
    Unaquimera | 29-01-2009

    Has trobat amb l'exemple del globus una metàfora molt clara per comunicar la teva reflexió al voltant de les emocions i els sentiments: la imatge resulta molt visible en poques paraules.

    La qüestió de sentir-les resulta indiscutible: en major o menor grau, tots ho fem; després, cadascú les paeix i digereix com pot... de la mateixa manera que cada criatura juga amb els globus a la seva manera.

    T'envio una abraçada lligada al fil d'un globus acolorit,
    Unaquimera

  • 5è aniversari![Ofensiu]
    M.Salles | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Pas 6- Repeteix els passos 3, 4 i 5 fins que tots els relats d'RC tinguin adhesiu del 5è aniversari.Tens temps fins a les 12 de la nit!!

    Pas 7- Demà al vespre, Omatech facilitarà el recompte d'adhesius enganxats durant la diada. Els tres relataires que n'hagin enganxat més, i que s'hagin inscrit en el joc, rebran:
    1) Un comentari de tots els participants
    2) El seu nom apareixerà destacat a la pàgina inicial d'RC!!

  • Hi estic d'acord[Ofensiu]
    Queca | 23-10-2008 | Valoració: 10

    Crec que és una bona metàfora, i que té molt de sentit. Si anem inflant el globus, mica en mica, però no deixem anar gens d'aire, arribarà un moment en el qual explotarà. Passa una mica el mateix amb els sentiments i les emocions. Jo sóc de la opinió que així com t'entra un sentiment, o una emoció, ha de sortir, i ha de sortir a través de la teva boca, és a dir, explicant-la, dient les coses al seu temps, perquè si no, passa com el globus, es va fent gran, es va fent gran, i potser amb qualsevol tonteria, com que ja era ple d'aire, explota. Per això és molt important potser més que sentir les emocions, explicar-les, o, si et passa com a mi, escriure-les, per deixar-les sortir. Has de viure les emocions, els sentiments. Has de viure l'amor, l'ira, la tristesa, però també els has d'aprendre a canalitzar, i trobo que una molt bona manera de fer-ho és escrivint.

    Joan, desprès d'aquesta parrafada, t'ho resumeixo: que estic d'acord amb el que expliques i proposes, però crec que no és gens fàcil expresar les emocions i els sentiments, per això trobo tan important aquests tallers que fas, que ensenyes precisament això.

    Una forta abraçada, i mil i un petons.

  • Els globus...[Ofensiu]
    diesi | 27-01-2008

    S'inflen, es desinflen... són fràgils i s'ha de vigilar molt perquè no explotin.

    Gràcies per comentar-me, pel correu i per regalar-me aquest text ^^.

    Saps que coneixo en Rubén? :) ja et coneixia per això.

    Petons! ens seguim llegint.

    #NaT#

  • la forma del globus[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 27-10-2007

    Gràcies Drizzle. M'agrada lo de poder canviar la forma del globus.... podem fer el que volguem amb el globus de les nostres emocions. Joan

  • Una metàfora excel.lent[Ofensiu]
    drizzle | 27-10-2007

    Una metàfora excel.lent per descriure què fan i què podem fer amb les nostres emocions.
    Les emocions inflen el globus, pero nosaltres podem canviarla forma del globus, reduir-li el tamany i ,fins i tot, desinflar-lo.