L'albada

Un relat de: Hàlits
El dia s’havia despertat clar i nítid, els estels de la nit fosca es difuminaven dins el firmament cada cop més i més blau. Eixia de nou el sol de llevant que començava a emblanquir l’espai, el raig de llum intens però esgrogueït encara emergia amb afany d’entre l’horitzó de la Mediterrània i l'aurora emporprava el cel. El reflex lluminós en el moviment oscil•lant de l’aigua era com una carretera daurada al cel, recta, llarga, immensa que es perdia en l’infinit.
Mentre, el silenci omplia les riberes planeres de les platges buides del brogit de la gent, ens bressava l'oïda el rítmic i poderós bramul del mar, les onades que anaven i venien, rompien braves, salvatges, indomables contra les cantelludes roques de l’escullera. La remor de la mar acompanyava l’escuma blanca que s’obria camí per les escletxes de la pedrera.
L’espetec de les batzegades trencava amb fúria el mormol de l’oratge fresc de gregal que començava a bufar valent i impulsava les ruixades salades que s’elevaven d’entre les penyes, mullant el camí asfaltat del rompent. D'entre el brufar i roncar de la mar apareixien algunes gavines matineres d’ales blanques que omplien l’aire transparent, volant gairebé sense batre les ales, escodrinyant el llindar de la costa buscant algun àpat, potser les restes del peix malmès per la pesca de rossec que surava entre l’onatge, potser les deixalles oblidades en la sorra, potser d’entre la paperassa que s’elevava voleiant de l'abocador proper.
Contemplàvem absorts, callats, embadalits aquella sortida de sol. Arraulits, abraçats l’un en l’altre escoltavem els batecs dels cors mentre admiràvem la força del mar. Teniem els ulls plorosos per l’emoció de l'espectacle, esgarrifances sobre la pell salobre i la cara un xic encarcarada per l’aire fresc de la brisa marítima
Garratibats observàvem l’esplendor de la primera llum de l’albada lívida. Els nostres cossos rebien aquella escalfor lluent i esperada del crepuscle matutí amb deler. Un dia més la natura fidel ens portava de nou la claror de la Mediterrània inundant de llum, de calor la vida de la nostra ciutat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Hàlits

Hàlits

6 Relats

2 Comentaris

4120 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00