La tardor

Un relat de: vespre

...i encara ara, a vegades, agafo aire i la teva olor se'm clava al cervell, evocant records ja morts d'un passat que no tornarà. Un calfred em recorre l'esquena i tanco els ulls intentant eternitzar la teva imatge, la teva olor, que tan sols romanen amb mi el breu instant que dura un sospir.
"Ha plogut molt des de llavors", penso, i tot seguit obro els ulls i encaro el món que tinc davant. El cel gris amenaça pluja i el vent fred se'm cola per sota la roba. Un altre calfred em recorre l'esquena, però aquesta vegada em fa sentir viva, em recorda que ja s'acosta l'hivern, que ja és hora de desar el pijama de pantalons curts i sense mànigues. El Sol cada dia s'acomiada més d'hora i el cel plora la seva absència amb llàgrimes grises, amarades de la dolça tristor de les passejades d'hivern i de l'agradable tranquil·litat d'una tarda de tempesta tancada a casa, amb una xocolata calenta entre les mans.
Benvinguts a la tardor, aquella època de l'any en què el fred es desperta i els dies s'escurcen, xops d'una grisa melangia. Els arbres s'acomiaden de les seves últimes fulles i una catifa flonja i marronosa cobreix les voreres.
El carrer és fosc, ja és tard. Els passos dels vianants, cruixents i ràpids, ressonen al carrer i fan olor a humitat. Ningú parla, ningú aixeca el cap sota el paraigües, tothom busca el camí més curt i sec fins a casa. Enmig d'aquest espectacle jo estic asseguda al portal, miro el carrer, miro les fulles, els arbres pelats, els núvols que em tapen la immensitat del blau del cel. El fred i la humitat em calen els ossos, els noto punxant ben endins, a les articulacions; la fredor de la brisa em desperta i m'alleuja el mal de cap.
La tardor és una ventada d'aire fred que s'enduu l'alegria ingènua de l'estiu, deixant una atmosfera grisa, malenconiosa i nítida. El somriure càlid estiuenc es transforma en una expressió seriosa, profunda i reflexiva; els ulls perden lluentor i guanyen profunditat.
"Sí, la tardor són tardes de llibres, te calent i encens"

Comentaris

  • bonica tardor[Ofensiu]
    ATZAVARA | 13-11-2007 | Valoració: 8

    hola vespre! no t'havia llegit....i m'agrada...
    m'agrada molt la tardor..amb la seva lllum i els seus colors.
    he entrat a aquest relat atreta pel títol.
    m'agrada com ho descrius. és real.

    una airejada d'atzavara!.
    petons.

l´Autor

Foto de perfil de vespre

vespre

7 Relats

8 Comentaris

6834 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33