la mesura de totes les coses

Un relat de: inalbis

La platja llarga de Castelldefels és curta. D'això me'n vaig adonar estant a les Azores, que son unes illes que no existeixen gaire perquè estan just a l'espai que queda entre pàgina i pàgina de l'atles, quan gires full per abandonar el continent americà i trobar-te amb això que coneixem com Europa (que és una part d'Asia que, com que hi vivim nosaltres que sóm els que fem els atles, ens estimem molt i per tant marquem diferenciadament).
Doncs bé, estava a les Azores i, la veritat, estava profundament preocupat perquè volia banyar-me al mar, operació no gens senzilla quan estàs rodejat d'aigua, sí, però hi ha un penya-segat d'uns quants centenars
de metres -per dir una mesura- que te'n separa. És a dir, que la costa de les Azores és molt escarpada i com a molt pots accedir, amb sort, a alguna caleta diminuta banyada per un mar d'un blau fosc més aviat poc simpàtic.
Doncs estant jo en una d'aquestes caletes i enyorant la mare pàtria somniava amb la platja llarga de Calafell, que en aquell context encara em semblava més llarga, fins que un amic em va parlar d'illes pacífiques i de les seves platges de sorres finíssimes i llargades descomunals. A partir d'aquest moment ja no he pogut tornar a veure mai més igual la pobra platja llarga de Castelldefels, que em sembla tan sols un succedani, una mala imitació, petita, bruta, raquítica i lletja, d'aquest paradís que no conec però que imagino perfecte

Comentaris

  • Te força conya[Ofensiu]

    Em pensava que seria més cruel i de fet, m'ha semblat un pelet confós (potser és que tampoc tinc el dia)
    De tota manera m'ha encantat el plantejament irònic i el desencís una mica passota de la teva observació (pobre Castelldefels!)
    Necessito més relats amb sentit de l'humor!!!
    (gràcies pel teu, que ja és alguna cosa)

  • Un títol molt bo per aquest relat[Ofensiu]
    angie | 11-08-2006

    ens duu a una crítica ferotge contra l'orgull erroni de part de la humanitat, pel "patriotisme" absurd i per la sobrevaloració d'allò que ens és proper, conegut i que tanca la porta a la ment i al cor, sedegós de conquestes.
    Tret d'algun començament de frase que no m'agrada (l'ús excessiu del doncs..) crec que és una llàstima que no hagis continuat per aquí, i t'animo a que ho tornis a fer.

    El detall de l'atles m'ha semblat perfecte, directe, un bon clatellot...

    angie

  • mesura[Ofensiu]
    donablanca | 07-06-2005

    fas una crítica , que comparteixo , en un relat per a un consurs.
    te'ns valentia i no ets gens hipòcrita

  • I no sé perquè[Ofensiu]
    Arxiax | 05-06-2005 | Valoració: 10

    et voto, ni perquè m'agrada el teu text. Potser perquè res el fa especial i això, avui, és molt difícil de trobar.

l´Autor

inalbis

1 Relats

5 Comentaris

1104 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor