La immigració

Un relat de: independència i revolució

LA IMMGIRACIÓ

La immigració, és un fenomen que s'ha produït al llarg de tota la història. De fet, els primers habitants eren nòmades. L'espècie humana sempre s'ha desplaçat cercant millors condicions de vida.
En la meva opinió la immigració és favorable per a un país perquè l'ajuda a desenvolupar-se econòmicament i per altra banda tota persona té dret a desitjar viure una vida millor.
Actualment el nostre país està sofrint un grau important d'immigració degut a la precarietat que envolta moltes nacions properes i al desig que tenen els seus habitants per aconseguir entrar en un món globalitzat on teòricament les necessitats mínimes hi són garantides.
No obstant, quan arriben aquí moltes d'aquestes es troben amb poc del que havien somiat: feines mal remunerades, habitatges a preus desorbitats, atacs xenòfobs i racistes, incomprensió...
Crec que el nostre deure com a ciutadans establerts aquest món nou per a ells és ajudar-los, és a dir, integrar-los a la nostra societat ensenyar-los la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra identitat, els nostres costums... i aprendre de les seves tradicions.
És així, amb la coneixença i integració d'uns i altres com aconseguirem una societat cosmopolita i hospitalària i no la que estem aparentant, on darrera aquesta façana s'hi amaga la mentida, la falsedat, la hipocresia, el racisme i la por a tot allò desconegut. I qui sap, potser d'aquí uns anys seran els palestins, marroquins, búlgars o argentins que ens hauran d'acollir a nosaltres.

Comentaris

  • Tens tanta raó...[Ofensiu]

    Has fet una gran crítica. És cert que tan odi als novinguts no hauria d'existir i és injustificat. No cal mirar gaire temps enrrere per recordar que l'exili durant la postguerra espanyola va estar dirigida, en major part cap a països del sud i centre d'amèrica, tals com Mèxic o Argentina per a esmentar alguns exemples. Perquè doncs aquest odi injustificat? No és cert que en l'època colonial tota Àfrica eren colònies Europees que van explotar i expremer al màxim els recursos d'aquest continent? No és cert que Europa ha sigut la causant de tanta pobresa? No es pot oblidar una cosa com aquesta i retornant els immigrants quan ha sigut aquesta societat la que els ha empobrit. La millors solució no és aixecar fronteres cada cop més altes, sinò ajudant a que aquests països tinguin un creixement economic sostenible que els permeti viure en les condicions que una persona humana mereix viure.

    Recorda: no adaptem les persones a la societat, que ella s'adapti a nosaltres.

    Salut i independencia.

    Juseph



    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena


  • Un realat meravellós![Ofensiu]
    Arbequina | 16-07-2006

    Sí, comparteixo tot, o quasi, el que exposes al teu relat.
    El final el trobo perfecte, sobretot perquè és molt real: Fa un segle s'emigrava a Argentina i Méxic i ara s'immigra d'allí.
    Un bon anàlisi.

    Una abraçada. Fins aviat.

    Arbequina.

l´Autor

independència i revolució

1 Relats

2 Comentaris

777 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor