La Gelosia

Un relat de: mmuxa
La gelosia sempre han estat, al llarg de l'existència de la humanitat , els millors aliats de la discòrdia .
Fruit de la desconfiança i l'enveja , han estat capaços de provocar entre els éssers més units , un ambient hostil , desenvolupant tumors incurables que amb el temps acaben conduint a la separació d'aquests. Inevitables i traïdors , han pogut enfrontar des germans , famílies i parelles , fins a països sencers . D'aquí rau la perillositat d'aquest sentiment .
És potser , la malaltia més generalitzada mundialment i per tant d'un gran potencial al no tenir antídot algun. Fins i tot en els pitjors casos pot arribar a treure de polleguera a l'ésser humà arran de les angoixes interiors i la desesperació ( en algunes ocasions també un sentiment de culpa ) que pot arribar a provocar . Conseqüentment se li sol associar a aquesta, una gran capacitat per inestabilitzar emocionalment fins a la persona més ferma .
L'única eina factible per combatre la gelosia , hauria de ser totalment contrària a aquesta, perquè la seva efectivitat . Per tant seria possible combatre-la amb la veritable i absoluta confiança i la igualtat .
En aquest cas , la confiança seria equivalent a un búnquer capaç d'aguantar els pitjors i més inesperats atacs , capaç de resistir l'angoixa i el buit que generen la gelosia .
Igual que la majoria de malalties , per combatre caldria tenir un fort esperit de superació i una forta autoestima i estimació aliena .
Encara que s'ha dit, també existiria la possibilitat que la gelosia fossin irremeiables i fins i tot , depenent de la motivació que tinguessin es podria considerar inhumà l'absència d'aquests ja que hi ha situacions que els demanen desesperadament .
En aquest tipus de casos l'única solució hauria de ser ( encara que pogués resultar innecessàriament violenta segons la situació ) la radicació del factor causant d'aquest tipus de sentiments , des de la mateixa arrel . Encara que sigui irònic també és cert que encara s'arribés a radicar la causa , sempre es correria el risc que tornessin a aparèixer nous brots de gelosia causats per altres motius . Llavors , evidentment , la gelosia , són incurables i els germans de sang de l'hostilitat . Per tant la millor solució i més madura seria enfrontar-s'hi .

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

mmuxa

3 Relats

0 Comentaris

1231 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor