Infància passada

Un relat de: Filalici

"Aquest és l'hort dels meus avis. Com pots veure, és força gran. Per a la tia Montse i per a mi, era el nostre racó preferit. Aquí jugàvem a tot sovint a l'amagatall, ens encantava desaparèixer enmig d'aquesta gran exuberància i sortir per sorpresa, fent un crit, del lloc més inesperat i en el moment menys desitjat. Els crits de la Montse, quan l'enganxava així, es podien sentir des de tota la vall. Encara no era ni una noia, però ja tenia una potència de veu fora del comú. Estic convençut de que aquells crits són el veritable principi de la seva carrera de soprano."
"El que més ens agradava, però, era amagar-nos tranquil·lament en algun racó perdut de l'hort i llegir alguna cosa o imaginar móns fantàstics. Sempre que arribava el Cavall Fort, l'agafàvem d'estranquis i ens l'endúiem a llegir al nostre racó preferit. Recordo que a mi m'agradaven molt les historietes d'un marrec anomenat Filalici, que vivia unes aventures més estranyíssimes intentant anar a la "A" de l'oceà Atlàntic, i després el seu pare no se'l creia mai."
"Després d'aquelles lectures, tot el que ens envoltava ens semblava ple de màgia, no ens calien televisions, ni internets ni playstations com avui dia."
"Ara, com pots veure, el vell hort dels avis està molt canviat. Només hi queden un tomàquet i un carbassó."

Es referia als dos blocs d'apartaments de vint-i-quatre pisos, un vermell i l'altre verd fosc, que teníem al davant. Mentre conduïa en silenci de tornada cap a casa, unes llàgrimes lliscaven, suaument, per les galtes del pare.

Comentaris

  • Nostàlgia[Ofensiu]
    DanielDL | 30-08-2006

    Philémon et le naufrage du 'A'

    http://www.amazon.fr/gp/product/2205055054/403-8658362-6703649?v=glance&n=301061

    Un mite!!

l´Autor

Foto de perfil de Filalici

Filalici

125 Relats

134 Comentaris

99149 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Sempre intentant trobar el camí cap a la "A" de l'Oceà Atlàntic... era petit i no me'n recordo gaire, tampoc tinc els vells exemplars del Cavall Fort, però aquelles historietes m'han quedat com un dels mites de la meva infància.

Per dir quatre paraules de mi: sóc de l'any 77, i sóc enginyer industrial. Escriure m'agrada, tot i que sempre ho he fet bastant esporàdicament. Trobar aquesta web m'anima a fer-ho més, senzillament per passar-ho bé una estona.

També em podeu trobar al meu bloc i al meu recull de haikus



R en Cadena

"La mjesus em va encadenar i jo he passat la cadena a esperitlliure i icarapapallona"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")