Infància d'una infància

Un relat de: Bjorn

Tinc varies sensacions... Sentiments que s'oposen l'un a l'altre... tot em porta al mateix camí, un camí del que diàriament vull fugir... un camí que diàriament vull fer l'esforç d'autoconvèncer-me a mi mateix que no existeix.
Em sento injustament incomprès, sento que ningú pot lograr comprendre'm.
Però perquè? ... què fa que jo, una persona de setze anys, no pugui tenir la mateixa ( o millor) lucidesa que una persona d'una aparent maduresa i simpatia entre les seves amistats, creant al seu voltant una marcada doble personalitat que només és capaç de mostrar-me a mi... i és clar; si només sóc el seu fill!

Des de petit he viscut en un ambient de constants tensions i conflictes, tots ells duts a terme per una mateixa persona, una persona que com ja he dit té dos caràcters paral·lels; el neuròtic dels quals guanya sempre en qualsevol discussió tensa al no-neuròtic.
Cotidianament, després de la discussió sempre ve la disculpa, la qual es dóna per realitzada quant el culpable deixa de suposadament, sentir-se ofès per ell mateix.
Crec que ell després de tota baralla verbal (només faltaria que no fos verbal!) es penadeix del que hagi pogut fer al moment tens o simplement al fet de portar-li la contrària o la simple exposició d'una ideia moral contrària a la seva. Tant s'hi val.
…
Ara mateix, trobo que donar-me explicacions es torna com inútil. Amb les seves converses és capaç de capgirar-me el cervell, com si de gelatina es tractés. No ho sé, però dia a dia m'adono de diferents aspectes molt difícils d'explicar, però que són molt difícils de viure.
No entenc com algú pot estar tan cegat i és incapaç d'actuar; proposar; canviar; fer-se sentir. Almenys aquesta és la meva filosofia de vida: que els altres s'adonin que tinc un gran univers al meu voltant que han d'aprendre a respectar, un univers que he anat creant amb el pas del temps i que ha de perdurar per sempre. Però sempre hi ha algú que té els nassos de trencar-me'l. Escupir-hi. Trepitjar-lo. Simplement s'hi asseu a sobre per fer constar en acta que ell és superior i que tots els altres, proviguin de la índole que sigui, l'han de respectar sobre totes les coses.
Doncs aquí arriba el conflicte: ... jo em pregunto, per què?¿ per què ell ha de ser més que jo?¿ ... per què veig que l'està trepitjant i ella amb la seva sodomització que la característza l'hi és igual. El materialisme fa aquestes coses... està clar. Els diners són molt més valuosos que un matrimoni que no porta enlloc; sí, és clar!! Com no hi havia caigut abans...! no ho sé, estic confós per la idea d'estar tota la meva vida amb algú insoportable, però que et manté.

Sí. Ell té gairebé 40 anys. Jo, 16. m'és ben igual. Els meus 16 anys han estat molt ben nutrits d'experiències diverses. Exeriències que possiblement han pogut crear un comportament en mi en certs moments de la vida. Certes reaccions meves podríen ser diferents, però no les canviaria per res...
Doncs, bé. Recordo un dia, fa molts anys; quan encara vivíem a casa de la meva àvia. Pobra, ella tan bona persona i tan poc valorada. Per ella donaria la vida. El cos. L'ànima. Tot. Per ella mataria si s'escaiés. Moltes vegades crec que ella és la única persona al món que és capaç de valorar-me. Ella és en la persona en la que més confio en aquesta vida. Les llàgrimes que ara em caues fan el testimoniatge del que dic...
Vivíem a casa de la meva àvia quan va arribar el butaner, i aquest en un intent de fer-se caure bé li va dir algun dels piropos més kitx que es poden imaginar. El protagonista en qüestió va entrar en un dels seus estas de profunda còlera i va fer les maletes i se'n va anar de casa. A les hore va tornar i com si res. La meva àvia i la meva mare després d'una lleu conversa amb ell actuaven com si res. Però anys després la meva àvia m'ho explicava com si d'una obra cómica es tractés. No ho entenc.
Em vénen al cap altres records de la infància... com per exemple, quan ja traslladats a la casa que en teoria hauria de ser la definitiva, una situació d'allò més escandalosa i poc controlada va encadenar un moment totalment masclista en que ell va haver de demostrar que podia matar-la si això fos necessari. Tot un repte per ell. Va encaminar-la escales amunt cap al lavabo situat a l'esquerra del 1r pis i tot oprimint-la contra la paret va fer un intent d'escanyar-la; frenat per la meva desesperació infantil. Suposo que algú altre s'hagués quedat a la seva habitació alarmat pels crits, però jo no. Després de discutir trepitjant una bella cançó d' Eric Clapton, que ara sóc incapaç d'escoltar sencera sense reviure aquell moment, als dos dies la normalitat rengava a casa. Incerïble.
A mi motius m'haguéssin sobrat per denunciar-lo, separar-me o instaurar una ordre d'allunyament. Però ella no. Ella és així, no li importa que jo demani com a regal de Reis "que els meus pares se separin". ...No...!!

Comentaris

  • Hola amor!!![Ofensiu]
    alicia garcia villegas | 20-11-2007 | Valoració: 10

    Ei rei, acabo de llegir el teu relat, cuantes coses que mas arrivat a explicar, quina una de coses que t'han pasat, que han pasat al teu voltant....

    Saps que t'estimo molt!!!

    Ets un germanet per a mi, ja ho saps!!!!

    Mira sempre endevant, amb el cap ben alt, no deixis que ningú et molesti, que ningú et treoitgi, segueix com ara y com sempre.

    Algun dia les coses canviaran, tingues fe!!!

    un petó!!!

  • M'has deixat..[Ofensiu]
    Sareta_16 | 18-04-2005 | Valoració: 10

    flipada!Com escrius amb setzxe anys, la mateixa edat que jo!Quina enveja!
    Quin relat tan commovedor i alhora molt trist, quan de dolent has hagut de viure i se't veu taaaan bon tiu, no deixis que mai et trepitji mai ehh!
    Em sap molt greu tot el que has hagut de viure, pfff pobre!No em vull compadir de tu ni molt menys però muns pares també tenen cada racha que buaaa preferiria que es separessin...U_u però prou mal de caps tens tu pq jo et conti la meva vida...>_<
    Sort en tens de la teva àvia i sort en té ella de tu!:)
    Sigues fooort que ja ho ets molt, qualsevol cosa ja saps!
    Espero llegir més coses de tu i benvingut!^^
    Cuida't molt macu!(k)

  • UN SUPER 10 DRAMÀTIC![Ofensiu]
    Capdelin | 31-12-2004 | Valoració: 10

    no et coneixia... i, el primer relat teu que llegeixo... m´ha deixat... sense paraules... però intentaré contestar com pugui:
    tens una forma d´escriure boníssima... uns raonaments aplastants, uns recursos riquíssims, un ritme huracanat, una RAÓ indiscutible...
    et felicito...
    t´admiro... per la teva valentia, sinceritat i per l´equilibri ( essent tant jove ) que vas demostrar en aquelles situacions tan dramàtiques...
    tu pots enterrar aquest món de dominació paterna, de silencis maternals interessats... creant el teu món on... la sinceritat, la igualdat, el pacifisme amorós... mantingui vives les parelles... si no... separar-se, collons!!!
    ànims... porta al cor la bandera blanca del bell record de la teva àvia, pom de llàgrimes i silencis entre les arrugues de la pell...
    una abraçada, tio! t´admiro!!!
    bon any... buit de falsos amors interessats...
    i a més i més

  • A mi sempre em tindras...[Ofensiu]
    PonXe | 26-12-2004 | Valoració: 8

    Aitor carinyu meuuuu!!
    Nen m'h afectat tant o més la segona vegada que le llegit que la primera...estabam al "Titanic" prenent un talladet, t'en recordes?
    Be, ja saps el que opino jo d'això, ets el meu "germà"i sempres em tindras al teu costat per les coses bones i per les dolentes vale rei?
    T'estimo moltissim amor!!! i u quan estiguis depre pensa en una de les meves frases que sempre t'han fet riure...
    "Aquí o follamos todos o la puta al rio!!" o una de les meves catalanades de pagès ;)
    T'ESTIMU MOLT!!!!

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Bjorn

1 Relats

4 Comentaris

1333 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Últims relats de l'autor