Filosofia de fusteria

Un relat de: Raulnama

La gran majoria de les concupiscències humanes són, tenint la meua pròpia experiència com a referent, utòpiques i fins i tot infranquejables.
Afortunadament la lectura de Fuster em va brindar una solució brillant. El geni de Sueca professava en un dels seus múltiples papers assagístics: "Perquè aquesta fugida del mundanal ruido equival a un no mirar, a no tenir res a mirar amb mals ulls".
De fet, té raó. L'acció de valorar, i sobretot de comparar, la realitat de cadascú, ens porta a desitjar quelcom i a fer tots els possibles per aconseguir-la. Conseqüentment però -afegiria- que aquesta avarícia ens ocasiona obsessió i un desig sobrer envers el que desitgem.
El fragment anterior sembla un discurs que té una ànsia pedant per ser de caire filosòfic-moralista. Tanmateix, no és cert, ja que no he volgut fer altra cosa que plasmar un fet real i traduir-lo al tarannà filosòfic.
Però i què? Aquesta afirmació, aquesta reflexió, esdevé simplement un paràgraf escrit per a mi mateix, amb voluntat retrospectiva i que palesa una forma singular d'entendre el món i que alhora deixa entreveure els fils de la ideologia.
Tal com deia l'autor esmentat al principi: "La filosofia és una parcel·la de la literatura". L'afirmació no és descabellada. Cada autor, des dels segles més remots fins als nostres dies, ha publicat als quatre vents la seua forma particular d'entendre el món així com la seua manera de reaccionar envers aquesta realitat. La qual cosa em fa pensar que -amb una gràcia verbal i un alt nivell intel·lectual, no ho nego- cada autor simplement ha palesat en els seus escrits el seu món i ha cercat -únicament fent ús dels instruments del humanisme- una solució per a determinat problema, carència o interpretació. Nogensmenys, encara que la considerem simple literatura supèrflua, em consolaré pensant, que almenys, sí la puc considerar la meua filosofia, amb tot el sentit de la paraula.

Comentaris

  • ginebre | 30-07-2008

    Un 10 pel títol !
    I la disertació molt interessant i ben escrita.

l´Autor

Foto de perfil de Raulnama

Raulnama

7 Relats

5 Comentaris

6323 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Vaig nàixer un 23 d'agost del 1990 a Ulldecona, a les Terres de l'Ebre. Des que tinc memòria, sempre m'han interessat tant la lectura com l'escriptura, a més de les arts en general. Els meus escriptors preferits: Joan Fuster, Francesca Aliern, Truman Capote.... Els meus poetes preferits: Ausiàs March, Vicent andrès estellès, Lorca, neruda, Machado....
Actualement estic acabant el batxillerat humanístic. Vull estudiar alguna cosa que em puga servir per dedicar-me a escriure, ja sé que és quasi impossible, però no vull deixar d'intentar-ho. Segurament em decantaré per la filologia catalana. Ja ho veurem. Espero els vostres comentaris, crítiques i valoracions.

Raul_nama@hotmail.com

El meu bloc: htpp://raulnajas.blogspot.com