Filosofia casolana i p exclusiva Passsa res ?

Un relat de: Cavaller de Moncaira

Jo crec en una Pàtria Universal que va més lluny que l'horitzò que alcancen els meus ulls.
Ah Puig de Galatzó! Mare de Déu Santa de Lluc i de Montserrat ! Jo no he triat la terra on reposen els meus ni la llengua que m'ensenyaren a casa nostra.

Això és clar i català! Em sento d'aqui i per tant em consider mallorquí.


Cercam la felicitat en els doblers i en realitat enyoram el que hauria pogut ser i no ha estat en la vida de cadascú. És la ignorancia dels propis sentiments.

Trobau la vida maca? Potser tingueu raó. Moltes gràcies i Déu vos conservi el bon humor,

Perdent tot i fins i tot certa consideració, seguiré mantenint-me orgullós de les meves arrels morals, culturals i familiars.

Dona guàpa i de bon veure. Si te dic que m'aqrades enfora te fas de ma vora i si te dic que no m'aqrades et fas l'ofesa. Triar per triar, jo sent molt que estiguis molesta però no per això deixaràs d'agradar-me.


Mesclar -com deIm per Mallorca o barrejar a la resta dels llocs on es parla aquesta llengua nostra- el sexe amb l'amor és igual que mesclar/barrejar ous amb cargols. El primer obeeis a un impuls d'atracció. El segon és consequència d'una cosa sentida i fondament meditada.


Vos agradarà o no vos agradarà la cara meva; ara jo me tenc pel que crec ser i tinc convenciment de que jo som. No admet jo menyspreus i carbasses.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Cavaller de Moncaira

Cavaller de Moncaira

220 Relats

335 Comentaris

184275 Lectures

Valoració de l'autor: 9.02

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.