Fenòmens paranormals i programa "971 Balears" a IB3

Un relat de: Josep Bonnín Segura

El dilluns dia 8, en el programa de l'horabaixa"971 Balears" emès per IB3 que condueix Joan Monse, em va venir de nou que el tema a tractar - amb tota naturalitat i amb la serietat que crec que li correspon- fos el dels fenòmens paranormals: Manifestacions d'esperits, ànimes en pena(persones que han mort i no han partit cap allà on els hi correspon estar) energies, Ouija, màgia negra, extraterrestres, visions d'àngels.
N'he escrit sobre aquests temes altres vegades, concretament sobre el mal d'ull o màgia negra que es tractà. Dins la societat mallorquina, de sempre ha estat considerat un tema tabú. Tothom el coneix, tothom sap d'algun amic, familiar i inclusiu ell o ella mateix, que els ha succeït alguna cosa que no té una explicació racional. Qui més qui manco coneix algú o bé ha patit el que s'anomenà en el programa com a "regalets" referint-se a algun treball de màgia negra, fet personalment o encarregat.
Ara bé, quan s'intentava parlar del tema amb qualcú, això m'ha passat, o es negava o es prenia una postura - em sembla d'autodefensa en front d'una cosa que ens atemoreix i no li trobam explicació plausible- d'escepticisme.
En el programa es va parlar de temes que per desgràcia no em són estranys, que he viscut en pell pròpia i que inclusiu he ajudat d'alguna manera a persones a sortir-se'n del mal tràngol, ja que per sort o per desgràcia, les persones que a mi m'han ajudat també han pogut ajudar a les altres. Podria escriure sobre experiències que he conegut o he passat, però donaria per molt més que un article.
Que es parlas amb la naturalitat que jo vaig poder percebre em va encantar.
Que una persona vident , que té unes percepcions que li venen per herència del seu pare, Fernando Comas, qui va deixar clar que el seu pare ajudava a persones que li havien fet "treballets", i que arrel d'això, li feren un treball que i em sembla que paraules seves "l'ajudes a morir-se abans" per no emprar la paraula que el mataren, ja que ell es trobava al lloc de la llum i no de la foscor com els altres que li feren l'endemesa. També comentà que el seu fill havia heretat el do, contant una anècdota de quan tenia quatre anys, i en Fernando s'estava recuperant d'una malaltia i sortiren a passejar pel camp i el nin de quatre anys, anava recollint plantes i quan arribaren a casa seva, li digué que amb aquelles plantes s'hauria curat de la malaltia. Fenando ho comprova i realment eres les adequades pel mal que patia.
També es parla de la coneguda i perillosa Ouija. Dic perillosa, amb el que estic completament d'acord, debut a què s'empra per invocar esperits sense fer els rituals de protecció necessària i després pot arribar el que sigui: bo o dolent. I que aquest objecte era emprat a vegades com un joc, i no sabien al perill en que s'arriscaven de fer-ho així,
Catalina Aguiló explicà que feia deu anys que vivia fenòmens paranormals a casa seva i es mostraren unes fotografies del mòbil on apareixien formes que ella no veia, però si que posteriorment es veien a les fotografies. A més, afirmava que la cussa les percebia. Un altre efecte, fou que conta que la batedora se li posava en marxa tota sola. Afirmà que nosaltres som energia, amb el que estic completament d'acord.
També va aparèixer una persona que havia fet uns cursos per poder-se ajudar i defensar dels esperits que li enviaven. Abans tenia una persona que l'ajudava quan percebia que totes les coses li anaven malament, el primer la feina, fins que va decidir preparar-se En el seu ambient de feina hi havia bastants brasilers i cubans i comentà que per a ells era de lo més normal. Va mostrar una Oujia feta seva i detectà entre els convidats qui portava alguna presència, amb les barnilles que habitualment empren els zahoris per cercar aigua; o per detectar els creuers de línies Hartman i Currie (eixos electromagnètics que creuen la terra) o per fer estudis geobiològics. Per la meva feina de terapeuta, m'he trobat en casos del que s'anomenen i estan estudiades científicament, les geopaties. Malalties que es produeixen debut a estar molt de temps a llocs on les energies - no en xerr de les negatives- que poden esser inclusiu positives, però que en demesia poden afectar a les persones. Dormir per exemple sobre creuers de línies Hartman o Curri, falles de terra, corrents d'aigua; poden afectar i d'una manera seriosa.
Vaig conèixer un cas d'uns infants, quan teniem l'herbolari a Andratx, que tenien brots d'hiperactivitat, bronques sovint a l'escola, que no es trobaven explicacions després de totes les consultes necessàries i s'acabaren després de canviar els seus llits d'habitació debut a què dormien sobre una falla i una corrent subterrània d'aigua,
També va aparèixer una altra persona que va dir una cosa en la que estic totalment d'acord, tots tenim aquests dons, el que passa és que uns els desenvolupen per la circumstancia que sigui i altres les tenen adormides.
Sé de ben cert, que persones amb aquests dons i d'altres que han percebut aquests fenòmens; ja no parlaré del que va fer el Tribunal de la Inquisició; sinó que en ple segle XX han anat a parar als psiquiàtrics i han acabat ben medicats i amb tractaments d'electroxocs.
Acabaré l'article, amb una sorpresa que em vaig dur, quan cercant informació sobre IB3 del programa i de Joan Monse, vaig veure que presenta un espectacle de Psicomagia en el teatre de Lloseta. La veritat és que no se m'havia ocorregut que apart del treball de presentador, es pogués dedicar a aquesta altra tasca.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539158 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!