El tren de la vida

Un relat de: Lois Tarranco

La vida és com un tren, té un recorregut, ha de fer aturades en diferents estacions, han de pujar i baixar molts passatgers. El més bonic i important és que al final del recorregut, hagi estat llarg o curt, quan trepitgis el caminin de l'estació sentis aquesta sensació de felicitat, d'haver aconseguit el que et proposaves, d'haver conegut a persones diferents, unes millors, altres pitjors, unes amb sensibilitat, altres amb malbaratament, però que això et serveixi per dir: " He viscut plenament, he fet tot el que volia, i no m'he acomodat, no m'he resignat a viure intensament només per por, mandra, culpabilitat, pena, rancor, remordiments......al final del camí o en arribar a aquesta estació ens farem una breu reflexió i pensarem si realment hem aprofitat aquest viatge per fer o ser el que volíem, i el mes reconfortant serà dir " HO VAIG ACONSEGUIR, HE VISCUT INTENSAMENT". Això pensava Matilde mentre va pujar a l'AVE, aquest matí de juliol, se n'anava, no de vacances, se n'anava per no tornar, havia decidit deixar tot el que fins ara l'oprimia en un lloc llunyà, en un lloc que en el moment de sentir el so de les rodes acariciant les vies del tren, oblidaria per a sempre. L'havia constat la salut i pràcticament la vida, però en aquest precís instant, en aquest petit i diminut segon va creure en aquesta veu que li va aconsellar el millor viatge de la seva vida. Matilde va desaparèixer, com els núvols ho fan en una tarda de tempestat en què el vent s'enfureix i d'un sol cop les fa desaparèixer.

Comentaris

  • Xavier el Bruixot[Ofensiu]
    Lois Tarranco | 28-12-2006 | Valoració: 10

    Gracies Xavier, es tal com s'hauria de fer, viure plenament la vida, fer lo que t'agrada, Peró es molt difícil, es molt complicat. encara que tu no siguis complicat, que siguis senzill, les demés persones que t'emboten si que ho son i això fa que no pugis fer lo que realment vols. Peró al menys jo tinc un caràcter positiu, crec en la vida, la positivitat, la alegria i això fa que moltes de les persones que tinc al costat em diguen que estic una mica capa allà. A mi en dona igual perquè jo soc feliç, intento riure tot lo que puc, i fer les coses que m'agraden.
    Bon Nadal i Feliç any nou.
    Un petó.
    Marian

  • Hola Marian![Ofensiu]
    Bruixot | 22-12-2006

    M'han agradat les reflexions que has fet, uns pensaments que tot sovint jo mateix, i molts ens plantegem. S'ha de viure vitalment (valgi la redundància!) i no angoxar-se massa. I si cal, marxar ben lluny per poder viure la teva vida, única, i irrepetible.
    M'han explicat d'un home que, just abans de morir, es va donar la mà a si mateix (o sigui, va ajuntar les mans), i es va dir: "Ens ho hem passat bé, eh?". I després es va morir. Un bon exemple, no?
    Sobre el text, em sembla que hauries de ser una mica més curosa, amb menys pressa (això ens passa a tots els que escrivim a la pàgina, quan acabem de fer un escrit de seguida volem penjar-lo). Per exemple dius "quan trepitgis el caminin de l'estació" i vols dir el camí de l'estació. Ja sé que costa veure aquests tipus d'errors, però només amb paciència es poden anar corretgint.

    Xavier

l´Autor

Foto de perfil de Lois Tarranco

Lois Tarranco

20 Relats

13 Comentaris

26943 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Em dic Marian, tinc 42 anys, m'agrada molt escriure, crec que des de que tenia 4 o 5 anys pensava ser escriptora, escara que sigui un somni. Tinc molts relats, poesia, i escrits de reflexions (com li dic jo).Aquest lloc m'agrada molt, perquè soc de Barcelona, i parlo català, però sempre he tingut problemes al escriure. Això fa que aquí estic aprenen a millorar la meva escriptura en català. Son una persona positiva, vital, somriure, i m'agrada viure la vida intensament, sentir-me viva, i viure com si fos l'últim minut de la meva vida. Espero compartir moltes coses amb tots vosaltres, i també soc una forofa de Edgar Allan Poe, Kundera, Jack London, i sobre tot de Gustave Flaubert.

Crec que la vida esta plena d'il·lusions i no s'han de perdre mai. La meva il·lusió esta dintre meu, i cada dia trec una mica, només una mica pels demès. En els meus escrits tracto de treure tot lo que penso, enyoro, estimo. Això es lo mes important.

Darrera de cada lletra hi ha un sentiment, un crit, un desitjo de que alguna persona escolti les meves paraules, que les senti com jo vull que les senti, amb un amor especial, amb un tracte senzill. com la vida mateixa.