El taüt

Un relat de: Sergi Yagüe Garcia

Tot i així, continuava esperant la seva família.
Tota esperança s'havia diluït després d'escoltar els alarits més enllà de la porta del soterrani, on s'havien amagat, però, continuava esperant-los. Perquè sabia que tornarien, com els altres.
De fora li arribaven altres crits desesperats, soroll de trets, vidres trencats, alarmes de cotxes...
I els laments.
Al soterrani es van sentir un cops. El soroll d'alguna cosa que s'arrossegava. Un gemec esfereïdor al qual van seguir d'altres. Molts d'altres.
Va llençar un crit aterrit, però va tornar a assegurar-se que les fustes clavades al marc de la porta que donava al soterrani aguantarien. Les havia clavat en sentir el primer crit, el de la seva filla. Sabia que, encara que baixés no podria fer res, quan t'atrapaven, eren molt ràpids. No hi havia remei.
Ara n'hi havia més, és clar, cada cop n'hi havia més, i grataven la fusta de la porta i la colpejaven amb aquella ànsia, llençant aquells gemecs inconcebibles, atroços.
Les finestres, també creuades per fustes clavades a la paret, deixaven passar una blavosa llum mortuòria de lluna que, de tant en tant, era creuada per una ombra perversa, algun d'ells passava per davant de les finestres. L'oloraven, però no sabien localitzar-lo exactament. I ell es moria allà dins, es moria d'angoixa, de terror, de certesa.
Perquè era així com es sentia: el carrer, el poble, el món sencer. Arreu campaven els morts i ell es trobava atrapat en aquella casa, com a l'interior d'un enorme taüt...

Comentaris

  • La certesa... [Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 09-09-2005

    pot ser terrible, i portar-te a la mort més que la por. Un relat genial, on amb molt poques líneas crees un ambient, un argument, i un desenllaç molt i molt pertorbador...

  • un relat[Ofensiu]
    Lavínia | 06-09-2005 | Valoració: 10

    en què la sensació de claustrofòbia i terror et remet al que ha passat, i passa, a New Orleans després del katrina en què persones han quedat tancades, però a més de la desgràcia natural els saquejos i les morts fan que les persones que han restat atrinxerades a la seva llar, en aquest cas al soterrano estiguin aterrides per la por d'una mort violenta per part de bandes armades. En aquest cas és un refugi-taüt , com el que tu descrius amb mestria.

    Petons, Sergi i benvingut de nou a RC!!

    Lavínia

  • Retorn als relats...[Ofensiu]
    Biel Martí | 06-09-2005

    Retorn als relats curts, em sembla que en tens uns quants per aquí, pul·lulant...

    Aquest taüt, m'ha agradat, està ben escrit i té una composició bona per ser tant curt, però em falla alguna cosa, no sabria dir-te ben bé què. Potser el fet que un no acaba de ficar-se del tot a la història, no per curt, sinó perquè sembla el fragment d'una cosa ja continuada. No sé si m'explico.

    Biel.