El pis

Un relat de: plouifasol

Poso la clau, al pany, dues voltes i ja sóc dins. El terra és ple de correu: factures, publicitat, i una carta de l'àvia. Els mobles són plens de pols, les finestres tancades, i els persianes baixades sense deixar pasar ni un raig de llum.

El menjador, sembla més gran ara. La llum no funciona, i pujo les persianes. Encara està a sobre la taula el diari de l'últim dia que vam estar al pis. Al costat del televisor, un marc de fotos cobert amb un mocador, l'aixeco i veig la foto d'aquell últim viatge que vem fer junts.

A l'habitació, el llit encara està per fer, i dintre dels armaris, encara queda la roba d'hivern que no vam planxar. A sobre de la tauleta de nit, encara està el llibre que et vaig regalar i mai et vas acabar.

A la cuina no sembla que hagi passat el temps, tot net i ben endreçat, el davantal al seu lloc i els estris ben guardats.
Finalment, sec al sofà, i pensó en els canvis que faré: canviaré el pany, netejaré el pols, llençaré el diari, posaré una foto nova, canviaré els llençols, planxaré la roba, i re-ordenaré la cuina.

Tornaré a viure a aquell pis, després de marxar una tarda de fa nou mesos, i poc a poc, crec que hi tornaré. Res no serà igual, i tot será tant diferent…

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer