EDIFICI DE L’AJUNTAMENT I LES ANTIGUES ESCOLES DE FONT-RUBI. PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ) alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i alguns son hores ara, només un trist record.

Aquest darrer és una mica el cas de la Casa de la Vila de Font-rubí, edifici que compartia espai amb les escoles, com em confirmava una senyora d’edat mitjana.La descripció ens diu edifici d'estil popular, construït l'any 1890, per acollir la seu de l’Ajuntament, i les escoles segregades de nens i nenes, presenta planta rectangular amb coberta de dos aiguavessos de teula àrab i carener paral•lel a la façana principal, que s'obre a tramuntana. Compta amb planta baixa, planta pis i planta sotacoberta. La façana principal presenta una composició totalment simètrica en base a tres franges verticals: la central compta amb l'accés principal, amb muntants i arc escarser de pedra treballada i al que s'hi accedeix mitjançant unes escales, mentre que a les plantes superiors s'obre un balcó, amb llinda en forma d'arc escarser a la planta sotacoberta. Les dues franges verticals dels extrems són simètriques i compten amb dues finestres rectangulars verticals a la planta baixa, un balcó corregut amb dues obertures allindades a la planta primera i dos petits balcons amb obertura única allindada a la planta sotacoberta. Per sobre la planta sotacoberta hi trobem una cornisa que es desenvolupa en tres trams.

En qüestió d’escoles TOTHOM n’ha vist almenys una al llarg de la seva existència, i no és la de Font-rubí la única de que no hi ha constància documental a la comarca del Penedès.

En demanava dades del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte a l’Ajuntament, i ho faig extensiu als ciutadans particulars, Ateneus, Casals de Cultura, grups de recerca, Arxius Històrics, ....

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6658 Relats

830 Comentaris

4921922 Lectures

Valoració de l'autor: 9.62

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com