De viatges inesperats: Peresa

Un relat de: El noi d'Igualada

Seguim amb la història d'en Hank.

-"Escolta Satanàs, no veneu tabac aquí a l'infern?"
-"Hank, el tabac mata..."
-"T'entenc, la salut ha de ser la primera de les preocupacions en un lloc com aquest..."
-"Molt graciós, Hank, molt graciós. Després li dic a l'ampolla de Bitter Kas que et porti un paquet de tabac."

Si senyor. En Hank fent un tour pels inferns, putejat com el que més, i només se li acudeix demanar tabac i vacil·lar el dimoni.

-"I què volies que fes? Tenia ganes de fumar i vaig demanar tabac."
-"Has entrat mai a una esglèsia demanant tabac?"
-"D'acord, d'acord."

En Hank i Satanàs, dues hores després de l'affair de la tragaperres, caminaven direcció del que semblava un gran edifici. Tornàven a ser a la plaça de les lloses blanques i vermelles, la plaça que havia vist en Hank just abans d'entrar a la "Sala de Festes" on va beure fins a quedar-se grogui.

-"Ep! Puc ser un gules, un avar, un viciós i tot el que vulguis, però tampoc sóc burro, si penses que em tornaràs a emborratxar ho portes clar!"
-"Hank, si volgués et podria fer explotar el cap de ressaca amb un sol picar d'ullet, són coses que van amb ser una deitat maligna i tal"
-"No anem de festa, doncs?"

Mentres en Hank seguia amb preguntes estúpides, entraven en un gran edifici, just a l'altra banda de la Sala de festes. Dins l'edifici en Hank va poder veure a gent treballant sobre papers, amb un ritme frenètic.

-"Hank, et sona aquest lloc?"
-"Home, sembla una biblioteca..."
-"Carai, ho saps prou bé per lo poc que hi vas normalment..."

La veritat, és que a en Hank això de fer feina... no li va. I si no li va fer feina, com voleu que el pobre infeliç la faci envoltat de noies maques i cigarrets de l'alegria?

-"Eh tio, no et passis que tampoc n'hi ha per tant..."
-"Hank, arribes a les 11 a la uni el dia que hi vas d'hor... el dia que hi vas. Vas al bar, agafes la Vanguardia, un café i mires on hi ha la noia més maca per seure-hi a esmorzar. Un cop fet això els colegues surten i fas el canutet d'abans d'anar a dinar, i..."
-"D'acord, d'acord. Tampoc t'hi escarnissis! A més, estic a tercer i nèt!"
-"Si, lo bonic dels miracles és que a vegades passen..."
-"Molt gracioset, au, deixa que t'expliqui..."

Es veu que Satanàs va portar a Hank dins una classe on, des de la penombra, varis dimonis amb una llarga cabellera, amb llarga barba i envoltats de papers recitaven solemnement versàcles d'antics pensadors sense descans.

-"Hank, -va dir Satanàs amb un mig somriure- la teva penitència pel pecat de la peresa és transcriure, durant totes les hores que no has anat a classe, tot el que diguin aquests... alegres professors."

-"M'estàs mentint Hank, si t'hagués dit això encara estaries allà transcrivint com un animal!"
-"M'has enganxat... em va dir que ho fes durant vuit hores, però sense poder fumar!"
-"Massa poc..."

Doncs això, que en Hank va estar allà assentat, transcrivint textos que parlàven sobre la virtut, la perfecció, la democràcia, l'anàlisis de classe en funció de l'ocupació de la dona, sobre les relacions personals entre ambdós sexes, sobre la policia, sobre la independència... i crec que em va dir que un parell de relats eròtics prou interessants.

Vuit hores de dictat donen per molt, suposo

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer