Contes del 2001 d'una casa de barrets. Hipocresia pseudo cristiana

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Avui aquest cavaller - catòlic, apostòlic i romà de la roqueta - però principalment pecador, s'ha aixecat amb el peu esquerra. La veritat és que no hi puc donar passada, per moltes voltes que li doni. Aquesta caça de bruixes que m'ha organitzat la tia Petronia - la veïna de pis de " Bones i Deixondides", en contra de les noies que hi treballen i principalment en contra de l'Angela Maria, no té perdó de Déu. Ella i el seu respectable marit, el Corretja, m'han alçat tota la comunitat de l'immoble per una creuada de purificació i salvació. Angela Maria haurà de traslladar el negoci a un altra banda. Deixà aquest piset del carrer del marqués de Fumanxu on ha viscut i conviscut aquests anys i per on ha passat tanta gent de tota classe, llevat - cal dir-ho alt i fort - menors d'edat . Angela Maria ni cap de les noies de " Bones i Deixondides » són les propietaries del pis. Un cinquè pis del 666 de l'indicat carrer del marquès de Fumanxu. Es d'una pobra vella aquí la Petronia i el Corretja han anat a contar floretes. La senyora Joana Anna no vol que a una vivenda seva - heredada de l'avia Maria Dolors i on nasqué la tia monja - s'hi facin coses malfetes. Perquè, en opinió de la tia Petronia, de l'oncle Corretja o de la Senyora Joana Anna, l' Iliona, la Sonia, la Pepa, la Gloria o la Rosari -que són les "treballadores " de " Bones i Deixondides" fan unes cosotes molt lleigexes i mal fetes. Unes coses de les quals - just el pensar-hi els esposos Corretja -Petronia i la Senyora Joana Anna - se'n confessen dos pics per dia i encara no basta amb el Pare Joaquim del Sant Esperit, al Convent dels Caputxins.
Mireu estimats. Vos he de parlar clar i llampant.
A la casa, negoci, empresa - el que li vulgueu dir , que no ens barallarem per tan poca cosa - de " Bones i Deixondides " no s'hi va per passar el rosari. Això és evident i més clar que l'aigua. Per `passar el rosari estàn les esglésies i els convents , principalment els de monges. I les noies que estàn a " Bones i Deixondides" - la Iliona de Moscou, la Gloria de Panamà, la Pepa de Cali o la Rosari de Barcelona - no són monges i menys monges de clausura. No han fet vot de castetat i els seus clients tampoc.
A " Bones i Deixondides" - amic meu de l'ànima com diria el Gori dels anuncis, aquell que sempre es queixa que, l' Angela Maria, només sigui puntual pel cobrar però no pel pagar - s'hi excerceix la feina més antiga i vella del món. I, salvant les distancies i les comparacions - sempre odioses - sense aquesta feina, que li diuen " Fer l'amor", ni el mateix Sant Pare de Roma existiria.
Ah ! La Iliona i les altres noies de " Bones i Deixondides" són dones deshonrades i explotades una madona,o no sé per qui,de la casa o de fora casa.
Tranquils! No em riuré pas de lo primer, o sigui, de l'honra o de la deshonra. I pel que és de l' " explotació" ,Senyora Petronia, vostè crec ha llegit massa novel-les de succeits i sense succeïr. A un altre lloc no sé, però vos puc jurar i perjurar que a " Bones i Deixondides" no s'ha explotat mai cap criatura de Déu i menys les noies que " hi fan feina".
Aqui a " Bones i Deixondides" s'hi ofereixen i fan tots els serveis que vostè pugui imaginar. Des del "francès" al "grec" passant a altres extravagancies com pugui esser - és un exemple com un altre - " la pluja daurada". Ara bé li puc assegurar que, de la mateixa manera que tant a mi com al Bob o qualsevol altre senyor client - i sense que sigui senyor - mai se li ha posat una pistola al pit perquè vengui i es quedi; tampoc a l'Iliona,la Gloria,la Pepa etc etc les han obligades a venir i a fer aquesta " feina". De la mateixa manera que jo o el Bob som prou grandets per saber el que feïem; les noies de "Bones i Deixondides" també ho són. Li diré encara més. A un altra banda no sé; però, almenys en aquesta casa, si a una xicota no li vé de gust realitzar un servei determinat o entrar amb un client determinat; doncs mai se l'ha forçada a fer aquest servei o a entrar amb aquest client.
Em dirà vostè que estic fent apologia del vici, la disbauxa i que la prostitució no és legal. Vostè que és té per una gran cristiana - gust que li alabo - me dirà que, Sant Pau deia, en la seva primera epistola als Corints (capitol 6):
" No us equivoqueu. Ni els fornicaris ( els qui fan sexe fora del matrimoni), ni els idolatres, ni els adulters, ni els afeminats hereteràn el Regne de Déu".
Estic totalment d'acord. Però, també Sant Pau, afegeix a aquesta llista "als qui fan injusticia,als que roben, als que són avars ( practiquen tacanyeria), calumniadors o maldicents". Ells tampoc - segons l' Apostol dels Gentils - hereteràn el Regne de Déu. I això sembla que hi ha que ho oblida no li dóna tanta importancia.
Em rebenta tota aquesta polseguera hipòcrita i farisaïca. Ja se m'han convocades no sé quantes reunions de la comunitat de veïns del " 666 carrer del marquès de Fumanxu" i sembla que el tema de l'ordre del dia, que més interessa i obseciona propietaris o llogaters de l'immoble, és el tema del cinc.
Sento autentic agrura per aquest farisaïsme de beaturia falsa. Bé hi ha qui me dirà: "T' agradaria, o t'hauria agradat que la teva mare o alguna familiar, es dediqués a fer de p...". Clar que no! Ell no ha estat el cas i en dono gràcies a Déu. Però jo no critico, ni encara menys censuro, jutjo o criminalitzo a les persones que es dediquen a aquesta mena de negoci - sigui posant-hi llur cos o llur vivenda - ni tampoc als qui el frequenten.
Angela Maria està tota preocupada per la carta que li ha enviat l'advocat Senyor Xoriguera. Ha fet una consulta al seu advocat però estima més no anar de raons. O sigui deixar: " 666 -5º de Marqués de Fumanxu" i anar un altre carrer amb les noies. Jo l'entenc perfectament. Les noies són de fora. Tenen la familia a fora. Però Angela Maria no és de Russia, Panamà o fins i tot de Barcelona. Ella és d'aqui.I d'aqui és la seva familia. Això és molt més dur d'empendre del que vos podeu fer comptes.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

199460 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.