Cirurgia estètica i tècniques de manipulació

Un relat de: Josep Bonnín Segura

No fa gaire temps, es va emetre per TV un documental sobre una al·lota adolescent que va morir després d'una operació de cirurgia estètica, a les quals se'ls hi està donant una "normalitat" a una practica no exempta de perills.
Una societat que a través dels mitjans publicitaris, sobre tot televisió, va començar a donar una idea imperativa d'una estètica que haurien de complir els cossos per gaudir del vist i plau social, aprofitant-se d'una manera escandalosa (això també és perjudicial per la salut, estimades autoritats sanitàries) dels adolescents que es troben en una etapa complicada i complexa.
Els "cuerpos danone" mentida. Les aigües que amb una ingesta aprimen, sinó es canvien uns hàbits d'alimentació, mentida també. Consider que molts d'aquests anuncis rosen, presumptivament, la publicitat enganyosa. O sigui "veritats" a mitges.
Segons INE, el registre de "morts per complicacions quirúrgiques en intervencions de millora personal" (eufemisme)-llegiu cirurgia estètica- fou de 76 el 2004 (39 dones i 37 homes). De les seqüeles es desconeix el nombre. Que la seva practica mogui, coneguts, 800 milions d'euros a l'any, és un data a tenir en compte. Com que els centres d'estètica s'hagin multiplicat en un 150%. Les dues operacions més sol·licitades són: les mamoplasties i la liposucció, que és una de les que creen més problemes en els pacients, debut a la disminució de la tensió arterial i el tipus d'anestèsia local (lidocaïna), summament tòxica, havent-se presentat morts per intoxicació d'aquesta substància. Del intrusisme professional (a rio revuelto, ganancia de pescadores) no en escriure avui.
Analitzaré el tema de la cirurgia plàstica des de diferents nivells i visons, així com de la seva perillositat, de la qual no tinc clar que s'assabenti adequadament als qui hi accedeixen a ella.
Per començar dir que una anestèsia general mai és innòcua. Es tarda molt de temps en que l'organisme la tregui a defora i mentre pot tenir els seus efectes secundaris.
Si coneguéssim el nostre cos (o cossos) sabríem que davall la pell s'hi troben muscles, nervis, tendons, venes, artèries i capil·lars. Que existeix la limfa i que el seu equilibri és importantissim. Per tant la reconstitució a nivell exterior: pell , fa oblidar que interiorment també n'existiran de cicatrius i que l'organisme les haurà de regenerar.
Anant a un altre lloc, em referiré als talls energètics que es produeixen en qualsevol operació quirúrgica. No sóc dogmàtic i admet que n'hi ha d'imprescindibles, sobretot en casos de complicacions agudes, però d'altres són un producte de consum.
He escrit sobre l'aura, de la qual fou admesa la seva existència quan el matrimoni Txecoslovac Kirliam creà la màquina fotogràfica capaç de plasmar-la.
La medicina tradicional xinesa (MTX) i moltes altres , quan es contempla la salut es descriu com flueix l'energia en el cos humà a través de canals anomenats "meridians i nadis"que recorren tot el nostre organisme i tenen per missió fer arribar l'energia necessària als diversos òrgans pel seu adequat funcionament. Baix aquesta visió funcionen moltes teràpies complementàries: Reiki, acupuntura, digitopuntura, gemoteràpia, cromoteràpia i d'altres.
Els desequilibris energètics en els cossos més subtils que conformen l'aura es somatitzen en el cos més dens (el físic). No hi ha res d'esotèric en el que dic, ja que s'ha comprovat científicament que tenim un cos electromagnètic, que les connexions neuronals del cervell es fan a través d'un procés electroquímic. Per aquests motius segons quines ones electromagnètiques l'afecten: mòbils, wi.fi, microones, torres d'alta tensió poden i alterar-lo
Existeix el cos electromagnètic de la terra que està format per les línies Hartmann i Curry que són estudiades i contemplades en geologia i que nosaltres els terapeutes holístics (*) les contemplam baix la problemàtica que estudia la geopatologia.
El que he dit, ve arrel de què quan es fan les diverses incisions amb el bisturí a més de tallar l'epidermis i tot el que hi ha el davall ; també es tallen els canals energètics que tarden molt més temps en regenerar-se .Aquest fet pot dur que durant el procés regeneratiu, certs orgues (depèn del canal tallat) no rebin la quantitat adequada d'energia i presentin alguna problemàtica que abans de la cirurgia no es donava.
Els terapeutes holístics, contemplem l'ésser humà d'una manera global. Vull dir, consideram l'ésser humà com una unitat indissoluble i recercam l'equilibri complet. A més, no treballam a l'orgue on es presenta el símptoma, ja que possiblement la problemàtica no es trobi allà. Això també ho contempla la medicina al·lopàtica, com exemple processos reumàtics poden tenir l'origen amb problemes dentals, inclusiu poden desencadenar problemes coronaris.
Que els éssers humans es trobin en un desconeixement abismal de com manejar la seva salut dóna que pugui ésser perfectament manipulable i emprar unes practiques desconeixent l'abast de la seva perillositat, ja que realment no ha interessat , ja que possiblement el gran negoci de les clíniques de cirurgia estètica es veuria minvat. De tant en tant, els mitjans informatius ens assabenten d'algunes trapelles, inclusius casos de mort, amb el que he iniciat l'article i realment és, perquè se'ls hi ha escapat del control i el sistema judicial ha intervingut.
Una societat en la que es ven la idea d'aconseguir el que sigui a qualsevol preu, que serem més feliços com més coses tinguem i que hem d'obeir un cànon estàndard que marquen els publicistes, és una fàbrica de crear frustracions i malalties.. A més el camp de l'adolescència amb les seves pors i inseguretats, és un camp més que adobat per estendre les seves urpes, crear frustracions i expandir el seu negoci als traficants d'imatges.

Josep Bonnín

(*) terapeutes holístics són el que consideren l'ésser humà com una unitat i també totalment connectat energèticament amb tot el seu entorn.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

538863 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!