CELLER DE CAL MORGADES DEL GRAU. CASTELLVI DE LA MARCA.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Feia un dia gris i plovisquejava a estones, ens havíem convocat a Vilafranca del Penedès, i des d’allà, el Marcel Morató Tort, i l’Antonio Mora Vergés, començàvem una excursió per les terres del Penedès sobirà [ comentàvem el significat del mot sobirà – situat més amunt que un altre (per oposició a jussà) - habitual a la Catalunya anterior a 1714, i proscrit a sang i fetge des d’aquella data. Substitut per la forma castellana, alto/bajo, de la que se’n ha fet una traducció literal alt/baix. Nosaltres fem servir sobirà/jussà.
Ens costava apropar-nos a l’edifici que en el alguns llocs s’esmenta – sense cap dada - Magatzem de Cal Morgades, i en altres – amb els que coincidim - com a Celler.A destacar l’ús del maó i la ceràmica vidrada de color verd com a decoració, i coronament de la façana esglaonat.
La fitxa tècnica no fa esment de l’arquitecte i/o mestre d’obres que aixecava possiblement l’any 1905 – any que es distingeix encara al damunt del rellotge de sol – aquest edifici modernista, del que podíem veure i encara parcialment la façana, fèiem una fotografia de l’interior des d’una de les finestres, i malgrat la manca de qualitat, el que veiem ens confirmava que l’edifici havia servit com a Celler.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6757 Relats

979 Comentaris

5063769 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com