Autonomitzar Catalunya

Un relat de: DIAMANT
Recordo un aniversari d'en Raimon, els 50 devien ésser, com un dia emocionant que vaig seguir per TV3. Feia dos estius a Galicia o Galiza vaig tenir la sort de conèixer musicalment Emilio Cao un dels cantautors de referència d'aquelles belles terres que banya l'Atlàntic i el Cantàbric.La melodia melosa dels seus temes no calien de cap traducció i plaïen les meves oïdes a bastament.Us el recomano per als que els agrada la música de cantautors o la bona música en general.De ben segur n'hi ha molts més de terres galegues i agrairia que m'aporteu, si voleu i en sabeu, el nom d'altres cantautors.
Bé comentant l'homenatge que li feren al Raimon, esplèndid com sempre, cantants i músics com el basc Mikel Laboa i d'altres.Tampoc vull oblidar-me de Paco Ibañez que ha musicat temes prou importants d'escriptors espanyols.Amb tot plegat només volia dir que aquest país o aquell, ha perdut la oportunitat de treballar la cultura transversalment i així no han afavorit que coneguem la cultura galega i la basca i , o dic, sobre tot pel fet lingüístic i històric diferencial. Però també hi ha grans autors amb músiques del camp i del quefer diari de La Rioja per exemple i no parlem de la singularitat del Flamenco i d'altres que per desconeixement em deixo. La interculturalitat espanyola, i si anem més enllà, la de Península Ibèrica, quan sento un Fado la pell se m'esborrona.I crec fermament que a partir de la música podríem conéixer fets culturals sublims que tenim a la vora i que per la tossuderia matussera del govern de l'Estat,, que no ha estat capaç ni de promocionar el chotis, i ho dic seriosament, com a fet cultural amb unes dimensions de respecte i d'apropament a la cultura musical. Esperem que si Catalunya finalment esdevé per la voluntat popular un Estat propi, no es replegui sobre d'ella mateixa mirant-se el melic del bons artistes, músics, pintors, filòsofs, metges, escriptors.....que hi ha al País i sàpiga mirar i intercanviar cultura, pau i llibertat.
Però sobretot, i avui, amb la medalla d'or de la Generalitat per al músic Jordi Savall, és un bon dia per entendre que la cultura , la llengua, els sentiments, amb música entren més bé, escoltant i compartint.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de DIAMANT

DIAMANT

2 Relats

1 Comentaris

875 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor