Aquest Nadal no hi eres

Un relat de: Atlàntida

Semblaves etern...... passaven els dies, els anys i encara i eres, 83 anys i encara i eres....
Avui 25 de desembre de 2004, estic davant de l'ordinador escrivint lo que per a mi ha representat aquests primer Nadal sense tu.
He començat a recordar els dies abans de la teva mort......quan et venia a veure, cada dia, gaudint de la teva companyia, que jo sabia que aviat deixaria de tenir.
T'estimava tant que vaig demanar a Déu que em permetés acompanyar-te en el moment de la teva mort, no sé per què, però ho necessitava, la meva ànima ho necessitava......
Cada dia t'agafava la mà, mentre et parlava, volia que sabessis que jo estaria allí, al teu costat, que no estaries sol, gens ni mica.
Un mati la tia em va trucar, volia parlar amb mi, em vaig espantar...... hauria arribat el moment i jo no era al teu costat? No, no era això, era per a dir-me que el metge havia dit que et quedaven com a màxim 3 dies de vida i que algú s'ha havia de quedar amb ella a passar la nit.
Arribava el moment......i jo volia ser-hi.
La mort ve tant de sobte, no avisa mai i jo volia ser-hi.
Vaig anar a casa a agafar la roba per a passar la nit, el meu fill Aleix arribava per sopar, no t'havia vist des de feia dies, sabia que si et mories aquella nit a tots dos os sabria greu no haver pogut acomiadar-vos, la meva intuïció em va fer insistir.
Estaves agonitzant...... amb els ulls tancats, la boca oberta i aquell soroll que sortia d'ella, un respirar fort i profund.
Aquella escena va causar un fort impacte a l'Aleix, mentre ell plorava desconsolat, jo acariciava els teus cabells, tot repetint en silenci que era al teu costat, que no estaves sol, que jo seria allí.
De matinada, la tia em va despertà, dient-me que no respiraves, vaig salta del sofà....... ¡¡¡¡Deu meu!!!! No pots haver-te mort sense mi......
Al arribà al teu costat vas fer l'últim sospir. I jo em sentir feliç.
T'ha havia acompanyat, i et sabia feliç, et sentia feliç, estaves be i en pau, a dins del meu cor vaig sentir la pau que tu tenies......una pau que em va travessar a mi també......va ser una experiència inexplicable i inoblidable.

Sempre que em veies em deies lo bonica que estava, i a mi m'agradava escoltar-ho, doncs per aquest motiu i sols per aquest motiu, el dia de l'enterrament em vaig vestir amb un conjunt blanc, que era el vestit que portava l'últim dia que em vas dir lo maca que et semblava. Estava preciosa, radiant, com a tu t'agradava que anés.
Vaig trigar dies a plorar, aquell dia no podia......em sentia feliç de haver estat al teu costat en el últim moment. Hi va haver qui no ho va entendre, però a mi em donava igual, em sentia tant unida a tu i et sabia tant feliç......que rés importava.

Avui es Nadal i t'he trobat a faltar...... a la teva cadira, allà a on sempre tu t'ha seies, avui estava asseguda la promesa de l'Aleix, t'hauria agradat tant conèixer-la...... es tant bonica......i a tu t'ha agradaven tant les noies boniques...... i estimaves tant a l'Aleix......
Avui recordava quan desprès de dinar sempre, cada any, recitaves el poema de la mare, es tant bonic.......que encara que no vulgues havia de fer un esforç per a no plorar.
Avui es Nadal i tu no hi eres.

Comentaris

  • Això és estar viva...[Ofensiu]
    prometeu1970 | 25-12-2007

    Amb el teu relat sincer, directe, planer, m´has fet reviure molts sentiments punyents (vius) que havia deixat colgats sota munts d'anestèsia racional... més enllà de les muntanyes i valls dels anys.
    Com som els que restem vius!
    Jo tinc una màxima mínima: si ets capaç d'emocionar-te, és que estas viu per dins.
    I cal demostrar-se sovint a un mateix que hom és viu...
    Cada Nadal, quan algú a la família fa notar l'absència dels que s`han anat, sento el colpeig del desencís; després de 13 anys el temps no cura les mutilacions de l'amor sincer.

  • LES PERSONES QUE ESTIMEM SEMPRE HI SÓN[Ofensiu]
    Josep Vendrell i Torres | 04-12-2005 | Valoració: 10

    Jo també he tingut (diemo d'aquesta manera), la sort de que algunes persones estimades agin mort estàn al seu costat amb elles. L' AMOR fa que sempre visquin en nosaltres!
    El meu pare (anticlerical), que de petit quan em posava al llit en feia resar el Parenostre, va morir tenint ell i jo les mans agafades (OH BONDAD DE DÉU!) i resant tots dos el Parenostre.
    No estem mai sols!

  • impressionant[Ofensiu]
    nuria_ | 27-12-2004 | Valoració: 10

    m'ha encantat.. molt emotiu.. :___

l´Autor

Foto de perfil de Atlàntida

Atlàntida

33 Relats

108 Comentaris

67960 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer al Vendrell un diumenge al migdia d'un 29 de Novembre de 1959.

El que m'han portaria a una illa deserta?
Piles i piles de llibres de psicologia, creixement personal, medicina i d'altres dels que algú anomena "raros".

La meva cita preferida:

SI PLORES PER PERDRE EL SOL,
LES LLÀGRIMES NO ET DEIXERAN
VEURE LES ESTRELLES.

De R. Tagore.
Que un dia vaig trobar a l'agenda escolar d'un dels meus dos fills.

Jo també estic contenta d'estar entre vosaltres, i os desitjo lo millor per cada un.
I una abraçada ben forta.
angelscavi@hotmail.com