Aquell 23-F, 2455

Un relat de: Filalici

S'acosta el migdia. Fa sol i la temperatura és suau. Uns quants milers de persones s'acosten a la plaça, esperant l'hora de l'execució. La última de totes. La que farà fora, definitivament, als fantasmes del passat. La Gran Revolució Cultural Mundial, impulsada pel Timoner Màxim, és un veritable èxit.

La hora cada vegada és més propera. La gent espera amb expectació, no s'atreveix ni a xiuxiuejar. La víctima reposa, també silenciosa, al centre de la plaça. Un home d'uns trenta anys s'ho mira des de darrere de la seva cortina semitransparent, amagant el seu rostre als vianants.

Apareix el botxí, amb les eines a punt. El procediment serà lent, però destruir l'última impremta és una gran fita històrica de la humanitat, una ocasió que val la pena. La multitud ho celebrarà amb entusiasme, real o fingit: no celebrar les decisions del Timoner Màxim es castiga amb la presó.

L'èxtasi general comença amb l'aperitiu del ritual: la cremada del darrer llibre, una bíblia, igual que el primer: la multitud celebra efusivament el crepitar de les flames.

La data no és casual. Avui fa mil anys que en Gütenberg va imprimir el primer llibre, i aquest serà el darrer aniversari del seu invent. A l'home de la finestra se li escapa una llàgrima, tenia vocació d'escriptor.

Comentaris

  • Genial![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 10-03-2006 | Valoració: 10

    Molt bé! Per originalitat inusual i per qualitat, tens un 10.

    Realment sí que l'extermini de la cultura, la societat que Orwell ens va predir el 1984, aquesta societat, consumista, falta de valors, que posa un paperet a l'urna sense ni preocupar-se en conèixer la política, aquesta societat ens hi apropem.

    Només cal llegir un article (un de concret) de La Stoa, per veure més clar i amb més coneixement de causa com els valors crítics i filosòfics es perden.

    Una pregunta: el 23-F, el dia de l'intent del cop d'estat del general Tejero, com és que has escollit un 23-F? Té, o no, a veure amb Franco?

l´Autor

Foto de perfil de Filalici

Filalici

125 Relats

134 Comentaris

99404 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Sempre intentant trobar el camí cap a la "A" de l'Oceà Atlàntic... era petit i no me'n recordo gaire, tampoc tinc els vells exemplars del Cavall Fort, però aquelles historietes m'han quedat com un dels mites de la meva infància.

Per dir quatre paraules de mi: sóc de l'any 77, i sóc enginyer industrial. Escriure m'agrada, tot i que sempre ho he fet bastant esporàdicament. Trobar aquesta web m'anima a fer-ho més, senzillament per passar-ho bé una estona.

També em podeu trobar al meu bloc i al meu recull de haikus



R en Cadena

"La mjesus em va encadenar i jo he passat la cadena a esperitlliure i icarapapallona"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")