Aniversari, felicitacions i casualitats

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Començ l'article dia 11, el dia del meu 58é aniversari, en el que via facebook he rebut un fotimer de missatges de felicitacions d'amics i amigues que m'han alegrat el dia.
Igual ho ha fet el meu germà Xim, la meva cunyada Joana i la meva neboda Carmeta telefònicament, com també ho ha fet el meu fill Ricard a la tornada de fer feina. Inclusiu una amiga m'ha enviat una postal per Internet molt maca, on apareixien unes babaianes que em portaven la felicitació volant. I tot estant el vespre prenent una canya al port, vaig rebre la telefonada de Ana Belen Sánchez, amiga i professora de flauta travessera en el seu moment. Em va fer molt feliç la seva telefonada.
És molt maco que en aquests dies, el que t'apreciïn, se'n recordin , dedicant-te un instant del seu temps i desitjar-te un bon i feliç dia. També és bo que el record no es quedi tan sols en aquest dia i tinguem un espai de temps, que a vegades no costa res en absolut, per veure, contactar de la manera que sigui amb les persones que estimam.
Habitualment no faig cap sarau el dia del meu aniversari i si qualque sopar amb amics i amigues, quan compleix o tanc una dècada, com vaig organitzar quan vaig complir el cinquanta i encara vivia a Bunyola.
El dia és molt normal, altres vegades sinó coincideix en feiner, muntam un soparet a casa amb el meu fill i la seva companya. Enguany ho farem la meva dona i jo, amb un bon platet de gambes de Sóller, després d'haver anat a fer un capficó al Port.
Parlava abans de la meva neboda Carmeta a la que estim molt igual que a la meva fillola Teresa, quan hem parlat telefònicament , li deia que per a mi els anys els tinc en compte si veig que començ a tenir carències significatives, vull dir, no poder fer, segons quines coses que feia fa un deu o quinze anys i gràcies a Déu no és el cas. Tal volta això si, m'he convertit amb més prudent que abans, que no vol dir poruc i no solc fer gosadies, ja que res he de demostrar a ningú ni a mi mateix.
Un dia , fa estona vaig escriure, em sembla que era un article, sobre les etapes de la vida i del problema que ens pot representar no haver-les viscudes en el temps adequat i en el moment que pertoca. No s'han de complir ni massa prest ni massa tard, allò que significa "A cada infant les seves joguines"
En distints articles he anat fent alguna que altra recapitulació, d'instants diversos de la meva vida, ara que per edat tinc una certa perspectiva i per tant no em repetiré.
Rellegint les felicitacions del facebook, m'he topat amb un article de Shaudin Melgar-Foraster, amiga catalana que no coneix personalment i que viu a Toronto; i per aquelles casualitats de la vida (si és que n'hi ha) compleix el seu aniversari el mateix dia que jo, o sigui que dos bons lleons de signe zodiacal. A l'article descriu Barcelona quan ella hi va néixer i la seva situació: la de la repressió (això em diu que com jo va viure la dictadura) , l'intent d'anulació del català per part dels "adeptos al regimen" i la situació trista d'una terra sense llibertat, que molts, entre ells jo, vàrem viure amb la trista i fosca dictadura d'un - aquí intercalaré i transcriure un paràgraf de l'article- "No sabia que la mare s'entristia per culpa d'un general ridícul i amb bigotet", manera irònica i encertada de definir al "caudillo de su españa, una, grande y libre". A l'article entremesclat amb la situació de repressió, descrivia les seves trapelles d'infant, molt ben descrites i amb un ritme fresc i divertit. O sigui un article que el llegeixes sense que et costi gaire en absolut i té un ritme adequat. L'article, el va titular : "I vet aquí que un dia vaig obrir els ulls". Vos assegur que val la pena llegir-lo tot i si vos interessa al meu mur del facebook, he deixat un enllaç al seu bloc.
La veritat és que el facebook apart de medis de perdre el temps una mica sinó vas alerta, també té coses molt interessants, informació molt valuosa, contactes i lectures de les que aprendre, música i vídeos de diverses èpoques i cantants que compartir, això si, les has de saber trobar i gaudir. També s'ha de dir que també és un espai on xafardejar una estona. I també és una eina increïble per convocar a persones a diversos esdeveniments.
Per acabar l'article, això no forma part de les xafarderies, vull felicitar des d'aquí als meus amics Lluís López , a la seva dona Francisca Maria Colom, que han estat padrí d'un nadó que ha arribat bé en aquest món i que portarà el nom de Pau. També a la seva tieta Maria de Lluc. Moltes felicitats per tots (els pares en Lluís i na Marga també com és clar).M'he quedat amb el dubte si va néixer l'onze o el dotze,ja que si ho feu l'onze , acomplirem anys el mateix dia, però amb una diferència de cinquanta vuit. O sigui com em va contar una amiga que li deia la seva padrina: "Uns venen i els altres se'n van".Llei de vida.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539642 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!