Alzheimer

Un relat de: Max_Brod

Tot és fosc. Fosc i buit. Fosc i en blanc, buit i ple. Ple de preguntes. Ambiciosa seda embolicant un cos nuu. Que hi faig aquí? Claror agradable m'acaricia la cara, el sol penetra pel buit que deixa la persiana entraoberta. Al meu costat, ella. Qui és? Una estora de cabells d'or i pell fina. Una boca entreoberta. Una respiració profunda i serena, que surt i entra per uns llavis prims. Navega els somnis sense cap rumb, tranquila, sense por. Una desconeguda. Qui sóc? Home jove. Mala cara al mirall, són les 8.00! Moré. Ulls del color envejat. Atractiu. Un desconegut. On sóc? Habitació. Llit amb un somni dorment: ella. Cambra luxosa plena de cuadres. Un cuadre amb una sardina pescant el que sembla un pescador. Estrany. Un gemec de somni que es desperta. Mel, dolça mel als seus ulls. Una mirada, una pregunta. Qui ets? Respostes falses. La meva esposa? No sé qui és. Una desconeguda. Deixa't de bromes. No, no la conec. No, no em dic Joan!. No sé com em dic. Un descongut. Un desconegut que no es coneix ni a ell mateix. Trist. Hem desaspero. Foscor. No hi ha records. Llàgrimes em regalimen fins arribar a tastar-les. Sal. Ella m'abraça. Un petó. La sang bull. No sé res. Em diu que em tranquilitzi. Entre gemecs li demano el seu nom. Vacil·la i plora. Elisa. Quin nom més maco. No ploris, Elisa. Obro les persianes. El sol omple l'habitació. Una ciutat. Gran ciutat, gran i bella. Cases enlluernadores de blancor i de sol. Crits de nens que juguen. Un sol que no perd detall. Tranquilitat. No hi ha presses. Pau. Devem ser diumenge.

Comentaris

  • m'ha agradat.[Ofensiu]
    JOANPG | 30-06-2008 | Valoració: 9

    Benvingut a RC. El tema del teu relat és colpidor i molt encertat. Expreses lúcidament aquest món tant ilúcid dels malalts d'Alzheimer.

    M'agradaria que et llegissis el meu poema
    "Als familiars d'un malalt d'Alzheimer" que tinc publicat a RC i del qual les dues darreres estrofas vaig presentar al concurs de poesia de La Vanguardia.

    Crec que podem sintonitzar en aquest dolorós tema i estarè encantat de rebre noticies teves.
    En el meu CV. hi ha el correu per si vols contactar particularment amb mí. Espero poder-te llegir d'ara en endevant els molts relats que de segur escriuràs.

    Una forta encaixada de JOANPG.

  • Em commou[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 30-06-2008 | Valoració: 9

    i m'horroritza aquesta malaltia! Si és cert que tenen moments de lucidesa, quin batibull el seu cervell!
    Tens un estil que m'agrada molt. Et seguiré llegint.
    Benvingut!
    Nonna_Carme.

  • MOLT TRIST![Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 30-06-2008 | Valoració: 9

    La pitxor malaltia que pot patir un familia, més que el propi malalt. Moltes vegades he pensat: Que pensen els que ho tenen? Fins on arriba el seu pensament? Pateixen? Trist, molt trist. Talment reflexes el pensament d'aquesta persona com si t'ho hagues explicat en un moment de lucidesa. Benvingut a relats...

Valoració mitja: 9

l´Autor

Max_Brod

1 Relats

3 Comentaris

711 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Últims relats de l'autor