Així naix (d)escriures

Un relat de: (d)escriures
Necessite escriure en veu alta, se'm fa difícil expressar moltes coses de paraula.

No se'm dóna bé parlar tal com pense. O potser és perquè pense millor que parle. O perquè pense massa ràpid (o massa coses) i al meu cap i a la meua veu no els dóna temps a sincronitzar-se.

A més, quan parles sempre corres el risc que algú t'interrompa. O, el que és pitjor, que qui t'escolta faça cares estranyes i això, inevitablement, repercutirà en allò que estàs dient i en com ho estàs dient.

Però, en canvi, per escrit, tot sembla més fàcil. Qui et llig ho fa perquè et vol llegir. Dóna temps a escollir i a curar cada paraula, sense pressa. A llegir i rellegir per veure si allò que has escrit descriu, exactament, allò que vols dir, allò que sents. A marcar el ritme i la melodia de la lectura amb cada coma, cada punt i cada paraula. Per escrit res es deixa a l'atzar. Tot està ahí, al seu lloc, perquè així has decidit que siga.

És per això pel que naix aquest blog, per la necessitat d'escriure en veu alta sobre allò que, durant molt de temps, havia guardat ben endins però que, a la fi, he decidit alliberar: sentiments, relats, reflexions, somnis...(d)escriures.

Comentaris

  • Això![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 08-12-2017 | Valoració: 10

    Justa la fusta! Corroboro tot el que dius. Amb l'escolta hom té poc de marge a seleccionar i destriar allò que més s'adiu amb un. En cavi amb la lectura, ho pots gestionar, segons convingui, el missatge i el seu significat. També quan enraonem, si més no això em passa a mi sovint, còrres el risc de que allò que volies dir o expressar arribi al destinatari de manera poc concisa i confusa.
    Salut, Nil

l´Autor

(d)escriures

3 Relats

3 Comentaris

2371 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Necessite escriure en veu alta sobre tot allò que m’agrada i desitge, però també sobre el que em lleva la son i em preocupa.

Així, he creat un blog que tracta de sentiments, reflexions, relats, somnis… un lloc de (d)escriures compartits.

descriures.wordpress.com