Acció de participar

Un relat de: Joan G. Pons
L'acció de participar, el que hom sent, es interessant i enriquidora. Un positiu aprenentatge vivencial, ple de confiança i bones intencions. Però també es un terreny comunicatiu delicat.

Ajuda fer-ho, com una participació i informació de la riquesa que es transmet i que afavoreix certa complicitat comunicativa, molt enriquidora.

A vegades, escriure per participar, segons quins temes, es delicat, per exemple sobre els sentiments. Facilita molt i atrau la sinceritat comunicativa.

Una definició de participar, compartir: Cercar la col-laboració d'altres persones en l'acció comunicativa..

Dos aspectes clau:

- Compartir.Participar, sensacions molt íntimes. Cal llavors tenir cura i confiança del us que faran els participants, destinataris. Comentar-ho. Parlar-ho abans. Demanar garantíes sobre el us que es farà.

- Compartir. Participar. amb naturalitat i sinceritat. i acceptar el diàleg, com element enriquidor. Tenen un valor, les opinions i idees, sobre el que es comunica o participa, que afegeix el que escolta i rep la informació o explicació.

Animem a ser participatius, de les nostres sensacions. Fet amb respecte, claredat i sinceritat. Diàlegs, repetim, plens de confiança.

..................................................................

Comentaris

  • Participar o compartir?[Ofensiu]
    llpages | 01-04-2024

    No em queda clar si es vol posar èmfasi en participar o en compartir, que no és ben bé el mateix. En tot el text es parla d'un participar en positiu, que em sembla adient, tot i que també es pot participar d'activitats poc edificants (grups delictius, etc ..). En qualsevol cas, crec que el missatge que es vol transmetre és del tot aconsellable i cal tenir-lo molt present si volem una convivència enriquidora. Gràcies, Joan!

  • Així és, cal dialogar. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 31-03-2024 | Valoració: 10


    Un assaig que implica que cal ser participatiu en tots els aspectes entre les persones que coneixem i també que no coneixem. La confiança fa tenir expressions amb els altres. Molt bon plantejament.
    Sí senyor, un bon assaig.

    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Confiança...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 30-03-2024

    i també cura. Efectivament en certs llocs o situacions té el deu risc. Per tant, sempre és aconsellable analitzar on i amb qui ho compartim perque sigui enriquidor.

    Una abraçada Joan.
    Rosa.