Abraçada de mar

Un relat de: Ester Enrich Coma
Tenyeix, amb acrílics brillants, un llenç finit que desitja l’horitzó. Avall, la sorra fina li inunda els peus nus. Amunt, el cel esguarda pacient: un fil d’or embolcalla els núvols d’esponja, que amaguen l’astre entre vents rosats; un bocí de mar, escumós, d’onatge valent, completa el que esdevindrà. Aquí, la mà balla, i el pinzell, eufòric, repica com una baqueta en un timbal blanc que es tenyeix de música viva, de taques que llisquen, d’olor de mirall, de reflex de pintor.
Canell en moviment, pinzellades dansaires, poema que es pinta al Mediterrani, platja que acull l’artista, que forma part d’ell, que són un.
I passen minuts que semblen segons, els repics emmudeixen, el cel perd color, el sol s’acomiada per rebre els immensos i petits estels. El llenç, una suma d’escuma i un bri de llum, pertany al passat d’un present que és lluna plena, llop solitari, és mà cansada, pintura finita.
El pintor es deixa caure a la sorra, acluca els ulls i imagina que balla en la foscor, que els pinzells canten blues, les estrelles són de tacte sedós, l’aroma, una aurora boreal. A la vora del llenç, s’adorm. Somia que abraça l’etern.

Comentaris

  • Molt maco[Ofensiu]
    Montseblanc | 10-01-2019

    Les teves lletres m’han fet veure (i sentir) tot el que el pintor intenta plasmar. La natura és viva i és mou i canvia constantment. El pintor podrà captar un instant només, però a cada segon que passa la imatge és diferent, sempre bella. No m’estranya que l’artista s’hi perdi, s’hi adormi per somiar i fondre’s amb tot plegat.
    Preciós, un captivador poema de colors i sons massa vius per ordenar-se en versos.

  • Abraçada de poesia[Ofensiu]
    deòmises | 08-01-2019

    Tota una prosa poètica, aquest text, una sublim bellesa i una redacció impecable. Només em queda reiterar el que havia comentat en petit comité, i la relectura ajuda a enaltir encara més aquesta abraçada.

    Bona feina i bona fortuna!


    d.

l´Autor

Ester Enrich Coma

1 Relats

2 Comentaris

639 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor