Viure esclaus

Un relat de: L'escriptor mediocre

Vivim esclaus. Tota la nostra vida esclaus d'allò que posseïm, del que diem i fem, de les persones que coneixem i, sobretot de les que odiem, perquè l'odi mou les nostres vides de forma insospitada però escandalosament certa. Però, tan se val aquesta esclavitud, aliena a nosaltres, al nostre ésser, ínfima, finita.

Nosaltres mateixos som esclaus del nostre cos. Aquella massa orgànica que, encara sent imprescindible, és esclavitzant; depenem d'ella com depenem de l'oxigen i, tot i això, ens traïciona sent el jou del qual no ens podrem alliberar mai. Un jou que no ens permet la llibertat amb la que, temps enllà han somniat totes i cadascuna de les ments esclavitzades de les formigues que solem anomenar humanitat.

Esclaus del nostre cos, que ens lliga a les lleis de la física (començant per l'abominable gravetat i acabant pel temps i l'espai que, gran part de nosaltres no sabem ni desitgem tenir tan escatològic coneixement). Així doncs, esclaus de les nostres limitacions (i dependents d'elles mateixes) vivim desgraciats, rondant en aquest món d'esclaus, esclaus bojos intentant aparentar tranquil·litat, indiferència (o simple ignorància), creient ser lliures, feliços i amb ganes de seguir.

Però molt pocs saben que, la llibertat, tal i com la coneixem ara, no és ni de bon tros completa, sinó que és una llibertat dins de l'esclavitud inevitable (que, en conseqüència considerem total) però que segueix mantenint-nos en la ignorància de la llibertat absoluta, impossible d'abastar mentre siguem, part d'alguna cosa més que una ment pensant.

Comentaris

  • per fi et comento[Ofensiu]
    ANEROL | 09-07-2007

    l'he reellegit diverses vegades. No crec que sigui l'odi el que ens fagi moure.
    estic d'acord respecte a la llibertat; jo dic encara més, no som lliures, tal com tu dius, però, què és ser lliure? està clar que no és un valor tangible i menys en una societat com la nostra.

  • no som lliures de ser esclaus[Ofensiu]
    Perry | 26-06-2007

    estic completament d'acord,simplement que la vida sempre és com un la veu i no hi ha una sola manera de veure-la sinó que n'hi ha mil i totes correctes. I aquesta és una d'elles.

    Ens creiem que hem arribat en un punt de la història que la amjoria de les societats en especial les occidentals, són lliures. Som lliures.
    Però a l'hora de la veritat som més esclaus que ningu.

    Esclaus de la moda, esclaus del que diran, esclaus de les aparences, esclaus dels protocols...

    solament som un conjunt d'esser que segueixen unes mateixes regles....

    vas fer be a l'hora de mencinarme que havies escrit aquest relat perque m'agrada, es dle tipus que m'agraden, i dels que jo sempre escric.
    Els meus amics quan escric coses així diuen que filosofo molt...

    jeje


    petons

  • Fa pensar...[Ofensiu]
    Rogal Mar | 30-05-2007 | Valoració: 9

    en que una evolució, seria una salvació, esclaus d'un cervell, que l'utilitzem poc, per la capacitat que podem tindre...

  • aaa | 24-05-2007

    Un relat collonut. Llarga vida al pesimisme.