VILLA EMILIA AL CARRER DE SANT JAUME, CASTELLAR DEL VALLÈS.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava aquest magnífic habitatge unifamiliar aïllat de planta baixa i pis, de planta rectangular, amb el costat llarg perpendicular al carrer; coberta de teula a quatre vessants.
Façana principal de composició simètrica, amb portal central sota cos sortit definit per tres arcs de mig punt i finestres als laterals.

Planta primera amb tribuna amb tres finestres – boinder - i dues finestres laterals. Façana posterior amb galeria correguda a tot ample sobre arcs de mig punt.

Remat de façanes amb barbacana de bigues de fusta sobre cornisa. Panys arrebossats amb pilastres ressaltades a les cantonades.

Tanca a carrer d’obra amb sòcol de pedra i reixat superior amb pilastres de maons a sardinell, on destaca el portal de ferro amb les lletres de “Villa Emília”, emmarcat de en dues pilastres més destacades rematades amb esferes decoratives.

Torre dipòsit, a tocar de la tanca al carrer de la Riba, de desenvolupament cilíndric acabat arrebossat, amb remat superior amb cornisa i merlets d’obra vista.

Garatge a carrer, alineat a carrer, de planta baixa i coberta de teula a dos vessants perpendiculars al carrer, amb portal d’entrada en arc escarser i remat a base de conjunt de respiralls dins de finestres figurades amb imbricacions de maó.

És propietat dels descendents del doctor Joan Argemí Fontanet (Sabadell, 5 de febrer de 1917 - 17 de març de 2009) , reconegut pediatre sabadellenc impulsor de la Clínica del Nen Jesús i de la primera àrea de pediatria de Sabadell.

El portal de la torre que està molt pròxim a la Riba de Can Barba, és d’estil modernista igual que el garatge annex a la torre.

Ens agradarà tenir noticia del seu autor a l’email coneixercatalunya@gnail.com i/o castellardiari@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6150 Relats

658 Comentaris

3899158 Lectures

Valoració de l'autor: 9.52

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com