Tres bandes

Un relat de: L'escriptor mediocre

La Loli és professora de matemàtiques en un institut de l'eixample de Barcelona des de fa poc més d'un trimestre, i comparat amb la desesperació que li causava l'acosament sexual que patia a l'últim institut on treballava, l'ambient d'aquest es meravellós.
Ja des del primer dia, quan li van presentar els seus col·legues, li va semblar sentir alguna cosa especial pel seu col·lega de física, sentiment que va decidir ignorar en un principi, però que ha crescut amb els dies: s'entortolliga quan parla al claustre mentre ell la mira, s'amaga darrere els llibres quan se'l creua al passadís... és que el troba tan erudit i intel·lectual quan el veu fent classe...

En Víctor és el professor de física. Ja porta cinc anys treballant en aquest institut i sent un amor platònic cap a en Xavi, Vicente pels alumnes. Mai ha confessat a ningú aquest amor per por a sentir-se rebutjat: seria la primera vegada que confessa la seva homosexualitat, però sent que no pot més. En la seva època d'estudiant, els estudis li servien com a fugida d'una realitat que no volia acceptar, però que ara, quan ronda els quaranta, ja ha acceptat: els temps han canviat molt, i l'homofobia és un sentiment cada cop més minoritari.
Des de fa un mes que es debat amb sí mateix si ha de fer pública la seva orientació sexual. Ho fa mentre corregeix exàmens a casa, l'únic moment en que està sol, i més d'un alumne aprova sense merèixer-s'ho des de fa dues proves.

En Xavi és el professor de filosofia de les classes de la A a la D. Té un gran sentit de l'humor, i les seves classes són esperades per tots els alumnes perquè estan repletes d'acudits i ridiculitzacions dels grans filòsofs per a fer les classes més amenes i tenir atents els alumnes.
Fa un trimestre que coneix la Loli, i van fer-se grans amics des de la primera setmana, quan ella va començar a interessar-se per en Víctor. En Xavi sap què sent ella per en Víctor (els seus estudis de psicologia no són aplicables només a raons professionals), i en part no pot deixar de sentir enveja per ell: i és que el que sent en Xavi per la Loli és més profund pel que sentia per la seva dona abans de casar-se. Un matrimoni feliç, sense problemes; per això, té por a equivocar-se de camí.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer