Secrets del cor i la nit. (secrets)

Un relat de: Jere Soler G

De la finestra estant, contempla el riu de cotxes bellugant-se com formigues; fins que arriba el director i li etziba un renec que l'envia de nou davant del buró. I, noi, escriu-me aquesta carta. I, noi, m'has enviat el fax? I, noi, sigues eficient. I, noi, porta'm un cafè. I, noi, sembles ruc i ja tens quaranta anys...
Després, el noi baixa de les alçades, trepitja la vorera, puja a l'apartament, es lliura del tern i la corbata, i es vesteix d'ell mateix.
Quan la nit creix, camina cap al Blues Corner.
Baixa unes escales sinuoses fins a una mena de bodega subterrània amarada d'una llum tènue. Veus enrogallades pronuncien el seu nom com el d'un Déu. S'atansa al bentley i li fa un petó, saluda el públic. Ressonen els primers acords amb el rerefons de la bullícia i els aplaudiments. L'envolta una aurèola de fum encès pel groc esmorteït dels focus. Observa els caps, brandant sincopats a ritme dels seus repics contra les tecles. Un glop de sang li puja de l'estómac al cap, i sent que s'enverina amb el fibló d'ahir i de sempre. Acosta els llavis al micròfon i li neix una veu trencada que pinsa les cordes de tots els cors i els fa plorar sense llàgrimes. Alça el clam damunt les ales de la melodia punyent. Després xarrupa whisky, xucla la cigarreta, acarona les blanques i les negres, i la sang a borbolls li puja de nou al cap i ja no hi veu.
S'ajeu en una butaca i contempla els arcs del local a frec dels cabells de tothom. Algú se li acosta.
-I ara cap a casa, amb la dona?
-A mi, ningú no m'estima. -respon.
-T'han ferit?
-Només els qui tenim el cor destrossat podem fer blues...
-Tens raó... I com treballa, el cabró, fet miques...!
Es fuma una altra cigarreta, i pensa que el tabac l'està matant a poc a poc, però no té cap pressa...
L'endemà se'n torna a l'oficina.


Comentaris

  • coming in out of the rain to hear the jazz go down[Ofensiu]
    qwark | 17-12-2006

    La millor manera de descriure el lirisme és escrivint de forma lírica. Com passa amb la música, o t'enganxa o t'avorreix.

    Molt en el teu estil, esculls amb cura els mots i treballes molt bé les imatges. La bellesa formal és el paisatge comú dels teus relats.

    Pel que fa als aspectes més tècnics, tinc la impressió que en aquest relat has hagut de retallar paraules. Alguna transició costa de seguir, i el diàleg final el veig precipitat i massa proper als tòpics.

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

262170 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA