SANT SADURNI A CASTELLVI DE LA MARCA. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
L’ Àngela Llop Farré retratava l'església parroquial de Sant Sadurní, que es troba situada al petit nucli del Maset dels Cosins.



Hi ha respecte d’aquest edifici un ‘autèntic misteri’, sembla que l’arquitecte era el famós ‘ desconegut’ que ha aixecat bona part del Patrimoni Històric i Artístic de Catalunya.

Curiosament les ‘fonts orals’ no deuen haver estat consultades, perquè parlem d’una església, i res més lluny d’un edifici d’aquestes característiques que l’inefable Lucífer oi ?.

La ‘Generalitat de Barcelona' ens diu :

L’edifici és d'un sola nau amb capelles laterals. La capçalera és rectangular i la coberta a dues vessants, sobre arcs diafragma apuntats i embigat vist. El campanar és de planta quadrada. Al costat de l'església hi ha la rectoria. En conjunt, les característiques formals de l'edifici permeten incloure'l dintre de l'estil historicista neogòtic.

L'església de Sant Sadurní va ser bastida el 1925 com a església parroquial, i es va traslladar l'advocació de Sant Sadurní que ostentava l'antiga parròquia romànica. Ha estat freqüentment reformada.

I, LA DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA :

Església d'una nau amb capçalera rectangular i capelles laterals, coberta a dos vessants sobre arcs diafragma apuntats i embigat vist. El campanar és de planta quadrada i té la rectoria annexa.

Ens agradarà saber qui va ser el mestre d’obres i/o arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5432075 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com