SAINTE-CROIX. BELLATERRA.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Demanarem dades de l’església parroquial de La Santa Creu de Bellaterra a : santacreu311@bisbatdeterrassa.org , també al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya (ARXIU GAVÍN )



No disposa Cerdanyola del Vallès d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i no trobava cap informació d’aquesta església , que es va començar a construir pels volts dels anys 1934-1935 ; ens agradarà saber qui va ser l’autor del projecte tècnic d’aquelles obres que es van aturar en el dies ‘foscos’ 1936.39.

Amb la Pax Franquista es van reprendre les obres, que es donaven per acabades amb un petit edifici.

Posteriorment - ens agradarà saber qui va ser l’autor del projecte tècnic d’aquelles obres d’ampliació i/o reforma - es va engrandir afegint les capelles laterals, el porxo i el jardí.

Sabem també, que Fidel Trias i Pagès ( Sabadell, 18 de novembre de 1918 - 27 de gener 1970 ), un dels últims exponents de la pintura religiosa catalana del segle XX, fou el pintor muralista de la Capella de la Santa Creu de Bellaterra (1958).

Hores d’ara tothom té coll avall que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5434766 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com