RESTAURANT GAIÀ. BAGES

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Havíem dinat esplèndidament el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, en aquesta gran masia barroca del segle XVII, que conserva una bella façana amb esgrafiats que el temps va esborrant, i que caldria recuperar.



El local és de titularitat de l’església – havia estat la casa rectoral d’aquesta contrada, on hi ha entre altres les antigues parròquies de Sant Esteve de Vilaramó, Sant Miquel de Terradelles, i Santa Maria de Gaià, a pocs metres de la casa - ; el pressupost, segons m’explicaven, supera amb escreix els 200.000€, i en un context de crisis econòmica, suposa un esforç que no es pot assumir ni des de la propietat, ni des de l’arrendatari, ni des de l’administració local.

Cal valorar la possibilitat, atesa la gran afluència de persones a la instal•lació, d’endegar una recol•lecta voluntària, els catalans tenim una gran solidaritat.

En tot cas, us recomano molt la visita, quan a l’itinerari cal agafar la carretera C-16 fins l'altura de Navàs, allà ens desviem per la carretera que ens porta a Prats de Lluçanès, i només a 4.8 Km a la dreta de la carretera el petit nucli presidit per l’església de Santa Maria, i el nou edifici de l’ajuntament, aixecat en el mateix indret on hi havia l’anterior que acollia també les escoles públiques.



Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5431545 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com