Repte CXXXIV - Un repte apassionant

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Mandalf (9 de juny del 2006)







Tema: "Un repte apassionant"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "encaixar", "nacrat", "ginesta" i "remor"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: angie







Text guanyador:



T'entregaré la meva passió

Continuo adormint-me amb el so de l'acordió, del piano i d'un violí encetat de dolor, que dóna voltes en el vell tocadiscs. La passió ve a acotxar-me i torno a aquella Milonga del primer pis del carrer Corrientes, on et vaig descobrir, a tu i a ella, als dos.
En pujar les escales, ja m'entregava a la teva olor de suor, de cigarreta consumint-se, a la remor de les teves paraules que vinculava a les meves emocions i, en travessar el dintell de la porta de doble fulla i després de calçar-me les sabates de ball, em convidaves a la mística d'un efímer però intransferible goig. El fet de necessitar de les abraçades, feia de tu un terreny fèrtil on dipositar fantasies i allà va néixer, sens dubte, la meva veritable passió.

El tango és un monstre de dos caps i quatre cames, amb posat lànguid i pell nacrada sota el vestit fosc, que es deixa veure pel tall de la faldilla, que porta collaret de seda al coll, que viu el que dura la cançó i mor, assassinat, per l'últim compàs. El millor era "palpar" cada peça amb un cos diferent on somiar.
En acabar cada tanda, agraïa sempre a la meva parella haver-me regalat la possibilitat de compartir el seu sentiment i la seva habilitat, les quals donaven aire al meu ego i ales per viure la meva escollida soledat. I ara, de la mateixa manera, m'hi vull acomiadar agraït… Tornaré a Buenos Aires, deixaré aquests camps de ginesta puix no puc encaixar els últims esbufecs de vida, sense entregar la meva passió a aquell "Así se baila el tango", sobre la fusta envellida del saló on em va seduïr.






Guanyador/a: pivotatomic







Text guanyador:



Passió

Quan tot va acabar, en Pol va permetre's un crit que alleugerís la tensió acumulada. Va ser una explosió de so llarguíssima, sense significat. Un Ai, ai aiiiiiiiiiiiiiiiii que va anar pujant d'intensitat fins fregar gairebé el paroxisme. En un altre lloc, un crit semblant hauria fet que la gent es girés per mirar-lo amb una barreja d'alarma i censura. Allà, el seu xiscle es va barrejar amb milers d'udols similars, creant una mena de mantra. Un remor fet d'alegria en estat pur.

De passió.

Encaixat entre una munió de persones igualment satisfetes, va deixar-se dur per la multitud. Les empentes i trepitjades li eren indiferents. De fet, li haurien pogut dir que la Mercè l'havia abandonat, enduent-se de passada el monovolum, el compte corrent, el gos i els dos xavals i la notícia no li hauria esborrat el somriure beatífic dels llavis.

Res, absolutament res, podia espatllar la perfecció d'aquell moment.

A les hores prèvies, en Pol havia intentat racionalitzar aquella passió, més que res per preparar-se pel pitjor. S'havia repetit mil vegades que no tot s'acabava allà. Que hi havia més coses: l'olor de la ginesta a la muntanya, el blau d'aquell Mediterrani que li donava la vida, el plaer de veure un penjoll nacrat ballant entre les sines generoses d'una adolescent...

Finalment, havia claudicat a l'evidència. Sí, val, totes aquelles coses estaven molt bé. Però per ell, per en Pol Martínez i Serratallada, empal·lidien al costat d'Allò. Potser, precisament, aquell era el secret de la força de la seva passió.

Així que va decidir no pensar i dedicar-se a gaudir la màgia del moment. Mentre enfilava la sortida de l'estadi de Saint Denis, sense importar-li que tenia 52 anys i era gerent de Catalana d'Assegurances, va afegir-se als càntics fins esgargamellar-se: "Campioooons, Campiooooooons , oé, oé, OÉ!!!".






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

284052 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!