Repte CX - Els macarrons de l'àvia

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: cançó (3 d'abril del 2006)







Tema: "El pis de l'àvia"





Extensió aproximada: 300 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "escarabat", "xisclar", "llàntia" i "arrossegar"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Leela







Text guanyador:



Els hiverns, després de sortir suats del metro i de rondinar perquè ens havíem de posar les bufandes quan encara teníem les galtes enceses com pebrots, enfilàvem el carrer i fèiem els darrers metres corrent per veure qui dels dos, si el meu germà o jo, arribava abans per tocar el timbre.
La meva àvia sortia al balcó, pujava aquella persiana de cordes, en el mateix moment en que nosaltres miràvem cap amunt esperant veure la seva bata de flors, i agitava la mà dient que pugéssim. Llavors, corríem de nou cap a la porta i l'empenyíem amb totes les nostres forces.

El replà era fosc i antic. Per pujar per aquelles escales tant costerudes sovint ens havíem d'ajudar d'una feble barana que, de tant prima que era, ens semblava que només era capaç d'aguantar el nostre pes i que després hauria de reposar una setmana per refer-se.

Quan arribàvem al segon ja estàvem cansats. Llavors, com si fent això poguéssim recuperar una mica d'alè, xisclàvem preguntant a la meva àvia què havia fet per dinar.
En sentir el mot macarrons, aconseguíem trobar forces per arrossegar-nos per les escales que encara faltaven fins el seu pis i ens llençàvem a les seves faldilles, amb flaire a sofregit, mentre ella ens omplia de petons.

Dels dinars recordo rialles, les llànties de tomàquet sobre la samarreta del meu germà i una figureta en forma d'escarabat que hi havia damunt la tele i que em tenia encisada.
La meva àvia, a canvi de que ens mengéssim la carn, ens explicava històries d'un aventurer que havia conegut, que es volia casar amb ella i li havia fet aquell regal sagrat. Ella deia que ja havia clissat al meu avi, i mirant-lo seductora afirmava que era amb ell amb qui volia viure durant molts anys.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283857 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!