Repte CCCLXXV - Mosqueologia o alguna cosa així

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: XvI (5 de març del 2009)







Tema: "Relats de qualsevol tema que havien de contenir la frase: L'invent ha funcionat, ja no està mort"





Extensió aproximada: 300-550 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "capsigrany", "remitjó", i "ganyip" en aquest ordre.





Durada: 5 dies





Guanyador/a: perunforat







Text guanyador:



Faltaven cinc minuts per les nou i els grans arribaven a corre-cuita tot passant-se una pilota de futbol. De lluny, el Guillem cridava com un beneit:

-Eh, eh, la vas veure? la vas veure? Quina canya, tiu, quina canya! Al capsigrany no li van deixar veure, que es foti, avui l'haurà vist tothom menys ell!!!

En Pau cridava més que ell amb la bragueta abaixada i el moc regalimant.

-Una passada! Vas veure com es transformava, quins efectes especials tiu!!!

Van estar dies i dies parlant de la pel.lícula. S'acabava l'hivern i uns quants insectes i un remitjó voletejaven pel parc. Els nens buscaven mosques a totes hores amb una lupa als dits i ganyips a les butxaques per atraure les de color negre, ja que segons ells les que menjaven merda no eren de la mateixa espècie.
Quan ja coneixien, de fit a fit, les característiques de la mosca, van decidir experimentar amb totes les que recollien: calculant les hores de vida de l'insecte dins un pot sense transpiració, quina reacció tenia dins la coca-cola, si sabia defensar-se davant d'un llangardaix que vivia en una caixa de sabates i si li tornaven a créixer les ales. Les proves van donar resultats bastant evidents: moria sense aire, no sabia nedar, ni defensar-se davant d'un llangardaix i tampoc tenia ales de recanvi.
Però la imaginació dels petits anava més enllà, tot i que els mancaven aparells i, sobretot, un laboratori. Eren lectors incondicionals d'en Brezina així que el seu afany d'investigació va anar més lluny. Volien demostrar a la humanitat que era possible ressuscitar dels morts aquell insecte amb algun invent casolà. En Pau va recordar les paraules del seu pare -aquest fum és mortal-, així que va agafar un de les cigarretes de l'avi per tal que la mort fos indolora i sense malmetre cap part del seu cos. Farien servir les pinces d'un joc per la reanimació del cor, unes canyes per passar l'aire als pulmons, unes agulles per immobilitzar el cos i la fusta de la cuina d'en Guillem com a llit d'operació.
Compte enrera, nerviosisme, alguna vetlla sense dormir i algun bollycao menjat sense esma. La terrassa d'en Guillem era molt espaiosa, així que van decidir fer l'invent a l'aire lliure. Van immobilitzar a la mosca i li van tirar el fum de la cigarreta reiterativament fins que ja no es va moure. "Hora de la mort: les 6.30", va anotar en Guillem. Quan en Pau procedia a tantejar el tòrax de l'insecte amb les pinces, la mare els va cridar desde la cuina:

-Ja teniu el berenar a punt!-

Es van girar de cop, espantats, mentre una ventada es va endur el cos de la mosca. Al posar-se de nou a la feina, l'expressió de les seves cares va canviar.

-Pau!!! mira, mira!!! és al.lucinant, la mosca ha ressuscitat, ha ressuscitat!!!
-Siii, l'invent ha funcionat, ja no està morta, a més, ara volarà sense ales!






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283897 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!