Què és un poema en prosa?

Un relat de: Josoc

Poema en prosa?
Sempre parlo del valor de les paraules, però en aquesta ocasió em resulten insuficients, per expressar el que sento. Caldria saber fer un poema en prosa. Per una vegada estic d'acord amb la frase: "Una imatge val més que mil paraules".
Fa un parell d'anys vaig anar a Grècia, en viatge de vacances. En una de les moltes sortides que proposava el programa vam anar a Cap Sunior, a veure la famosa posta de sol. Vaig fer fotos, és clar. I una d'elles serveix ara de fons de pantalla del meu ordinador. M'encanta. I no sols pel record que m'evoca, no, és ella en si. Cada vegada que obro la pantalla em fa la impressió que aquell raig de sol que hi ha quedat plasmat, m'arriba viu i real. Travessa les roques i pampallugueja sobre les aigües del mar tornant-les irisades. El cel té un color peculiar... A l'hora de tancar-la, la pantalla, em resisteixo a fer-ho, no voldria perdre aquella vista que tant m'agrada. Simbolitza el final d'un dia, d'un temps, podria ser també una representació de la tardor. Per què? Perquè sembla que s'acabi el regne dels dies assolellats. I fins i tot em fa pensar en la meva circumstància. Estic a la tardor de la vida. Una vida que no ha estat malament, en general. Com aquest sol que s'amaga, parcialment rere les roques, com dient adéu, acomiadant-se, però brillant encara...
Potser estic més sensible que de costum, a vigílies d'una operació, no pas molt greu, però que m'amoïna fins el punt de fer-me pujar la pressió per complicar més les coses.
Puja la pressió, puja el sucre, no puja l'ascensor que justament ara està en obres, el metge que o no hi és o no parla... tot talment com el sol a punt d'amagar-se. Però demà (o un dia o altre) tornarà a sortir potent i brillant per enlluernar-me. D'això es tracta.

Comentaris

  • Encís en prosa[Ofensiu]
    Unaquimera | 24-02-2011

    Un relat tan grat de llegir com una passejada a prop del mar irisat un dia assolejaqt de cel blau i net... o un capvespre en què es pot contemplar la posta del sol... o una matinada quan s’observa l’aurora i reneix l’astre que ens il.lumina...

    Tant el panorama que m’has fet imaginar amb la teva prosa, com les paraules que has utilitzat i que podrien formar part d’un poema lloant el sol, estan plenes d’un gran Encís

    T’envio una abraçada potent i lluent,
    Unaquimera

  • Hola amiga[Ofensiu]
    brumari | 06-11-2007

    Aprofitant una estona de calma he entrat a la teva pàgina i veig que el dia 18 estaves en vigílies d'una operació, una mica amoïnada i un xic malenconiosa. Confio que a hores d'ara el teu paisatge haurà canviat.

    Què és un poema en prosa?, preguntes. Doncs mira, un poema en prosa és el que tu has escrit parlant de la posta de sol i de la tardor de la vida. Un bell poema.

    La tardor és la meva estació preferida, sempre ho ha estat (el meu pseudònim en fa referència) i, amb millor o pitjor fortuna, li he dedicat un munt de versos.

    De totes les metàfores que m'inspira la tardor, la que més em complau és la de les seves nits tan llargues per donar cabuda a tots els somnis.

    Escriu aviat, per delectar-nos i explicar-nos com estàs.

    Una abraçada,

l´Autor

Foto de perfil de Josoc

Josoc

129 Relats

525 Comentaris

121429 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc una apassionada de les lletres, m'agrada llegir i escriure. Durant molt de temps he guarsat per mi sola la majoria dels meus escrits. Fins que vaig descobrir els RELATS. M'agrada pensar que són llegits, tal com jo llegeixo els d'altres. M'agradaria molt que els comentéssiu.