QUE EN SABEU DE L’ESGLÉSIA DE SANT SEBASTIÀ DE VILANOVA I LA GELTRÚ?. EL GARRAF.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
No la trobàvem a la llista de monuments, val a dir , això encara és el REINO DE ESPAÑA, que no ens semblava MOLT estrany.

Des de l’1 d’abril de 1939 primer des del REGIMEN, i desprès amb•”l’ inèrcia perniciosa” que bàsicament s’inoculava als funcionaris i/o treballadors de les administracions publiques, s’ha fet una GRAN TASCA per minimitzar, esborrar, amagar, diluir ,... , la nostra història, la nostra cultura, el nostre patrimoni històric i artístic,..., que tot just celebrant el 80 AÑO TRIUNFAL DE LA DICTADURA FRANQUISTA encara trobem algunes mancances, cal valorar-ho com un mal menor.

En relació a la casa Ramona i la seva capella la Montserrat Orriols Arnabat, publica al facebook :

En aquesta casa hi vivia una cosina- germana de la meva àvia. Es deia Ventura Carreras i estava casada amb en Pedro Pascual. Jo hi havia anat de visita amb l' àvia moltíssimes vegades i, amb les meves germanes ens escapàvem i corríem per tota la casa on tot eren sales i més sales plenes de mobles , quadres, llampares i pintures a les parets..Era una preciositat ! Com que aquest matrimoni no havien tingut fills, ho van heretar tot uns nebots i ho van desmuntar sense miraments.

Hauria pogut ser un museu !

L’Enric Miró Amat, ens diu ; el sagrari de la Capella,obra de Jujol, esta instal•lat a l’església de Sant Sebastià. Ens agradarà rebre’n una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L’església Ortodoxa ens diu en relació a l’església ; La nostra parròquia es va crear a finals de l'any 2010 a través del nostre rector Constantin Alin Toader. La majoria dels membres de la comunitat són procedents de Transsilvana (Romania).

A l'estar en un país diferent i lluny de casa, el fet de trobar-se en l'església és un bon punt de suport i de trobada.

Als inicis la comunitat de romanesos es trobava a les grans comunitats parroquials, com ara la de Barcelona, però amb el temps i l'augment dels seus membres ha comprat que es creï una parròquia a Vilanova i la Geltrú.

Utilitzem com a espai de culte la parròquia de Sant Sebastià que ens la cedeix l'Església catòlica de Sant Antoni.





Ens agradarà saber a ,l’email coneixercatalunya@gmail.com quan es va fer aquesta església, qui en va ser el promotor, i qui l’autor; aquestes dades – habituals als països situats nord enllà, son els que atorguen la qualificat de civilitzada a una Nació, altres fenòmens com la corrupció activa i passiva tan comú al REINO DE ESPAÑA, també ‘retraten’ la seva ‘qualitat’.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6906 Relats

1200 Comentaris

5394180 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com