Por... Por de què?

Un relat de: F. Escandell

-I tu de què tens por?
-De què tenc por? Tenc por de viure un somni fals, brut i irreal. Tenc por de que ell se'n vaig amb les meues il·lusions dins la seua motxilla i que no torni. Tenc por de no poder fer el que m'agrada. Tenc por de no ser la persona que vull ser. Tenc por d'allunyar-me del camí que desig. Tenc por de perdre'm. Tenc por d'estar tota sola. Tenc por de no somriure mai més. Tenc por de no trobar-li sentit a la vida, de llevar-me cada dia preguntant-me si té sentit continuar amb tot. Tenc por de deixar d'escriure. Tenc por de no trobar una nova melodia per la que viure. Por de morir en vida... Ho entens?
-És clar que sí. Qui no te por de tot això? Qui no té por al futur?
-Supòs que les persones que no es fan preguntes. Però com viure sense fer-nos preguntes? De les preguntes en treim les respostes, i de les preguntes i les respostes, creixem.
-Vols dir que els que no es fan preguntes no creixen mai?
-No ho sé. A tu què et sembla?

Comentaris

  • Bon relat que invita a....[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 09-10-2009 | Valoració: 10

    Des de fa temps he anat treballant el tema EMOCIONS i descobrir que la POR és una EMOCIÓ que avisa i per tant informa de les carències que hom té.
    Sobretot a nivell de la ment... pors mentals...pors imaginàries plenes de força... imàginaria.
    A mi les PORS m'ajuden i aporten.

  • Bones preguntes et planteges...[Ofensiu]
    Romy Ros | 09-10-2009 | Valoració: 10

    la qual cosa demostra que ja tens prou coratge que és el primer pas per afrontar la por a la vida. I com algú va dir un dia..."El coratge és una cosa curiosa. No ens manca davant un gran repte, sinó que el repte es fa gran perquè no tenim prou coratge per afrontar-ho." I tu em sembla que de coratge en tens un pilot!

  • Preguntes i respostes[Ofensiu]
    Unaquimera | 08-10-2009 | Valoració: 10

    Crec que qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat ha de sentir una certa por davant la vida, la qual fa respecte quan se l'observa amb deteniment.
    I que una de les eines que tenim per il·luminar el trajecte vital, impedint que la por ens bloquegi, és fer-nos preguntes, com tu molt ben indiques, i escoltant amb cura les respostes.
    És clar que, de vegades, les respostes ens poden portar a una situació contradictòria, ja que nosaltres mateixos podem ser una Antítesi en certs moments de la nostra vida... però tot i així és millor conèixer-nos i reconèixer-nos que ignorar-nos, oi?

    T'envio una abraçada gens poruga,
    Unaquimera

  • reflexions[Ofensiu]
    Nyanga | 06-10-2009

    Sovint tots tenim por de masses coses, el que passa és que no sempre aquestes pors són reals, o compartides.
    Respondria afirmativament a la teva pregunta final, és només quan ens questionem moltes de les coses que ens envolten, que creixem i veiem la vida des de diferents prespectives.
    Llegint relats com el teu, també creixo, pq em fan reflexionar molt! Gràcies! I gràcies pel comentari!! :)

  • ullsdexocolata | 05-10-2009

    or? Molts cops, és bo tenir por, aquella mena d'angúnia que't menja el capoll i part del cor; però que a la llarga et respon les preguntes que sempre t'has estat demanant. No tenguis por! I si nbo pots evitar-ho, recorda que tot passa, inclosa aquesta por.


    Pst: Sovint et segueixo. M'agraden bastants del teus relats.

    Ullsdexocolata.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de F. Escandell

F. Escandell

96 Relats

119 Comentaris

75726 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Sóc inútil com un gos que borda
a una lluna que no entén d'udols...


[http://somiarpersobreviure.blogspot.com]