PARRÒQUIA DE SANTA MARIA D’AIGUAMÚRCIA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El nom d’aquest municipi de 73,01 km², deriva etimològicament del llatí aqua murcĭda, ‘aigua lenta’ (Montoliu Noms fluv. 19), i no com comentava un turista , del fet que el PP hagi aprovat dessecar el Delta de l’Ebre per portar l’aigua a Múrcia [ que efectivament ho pensa fer ]

La petita i blanca església parroquial del poble d'Aiguamúrcia es va construir en els anys cinquanta – quan encara es computàvem AÑOS DE LA VICTÓRIA.

La benedicció de la capella, sota l'advocació de Santa Maria, es va fer l'any 1957, essent bisbe de Tarragona – va ser Cardenal i arquebisbe - Benjamín de Arriba y Castro (Santa Maria de Peñamayor, Galícia, 1886 - Barcelona, 1973 ) ,que es va oposar aferrissadament al retorn de les despulles mortals de l’Arquebisbe de Tarragona i Cardenal de l’església catòlica romana, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), l’únic que s’havia negat a l’adhesió de l’església al feixisme, i que advertia dels riscos immediats ( els assassinats de clergues, religiosos i laics ), i de les conseqüències a futur ( l’abandó massiu dels fidels ). Els bisbes volien en aquella hora màrtirs – i els van tenir – i subscrivien alegrement la seva quota de responsabilitat en el més d’un milió de morts que comportava la sedició feixista.



La descripció tècnica ens diu ; petita capella d’aire mariner, d'una sola nau de tres trams, amb absis semicircular. Té coberta de fusta a dues vessants. Al mur lateral esquerre s'obre un petit baptisteri, que sobresurt per la part externa de l'edifici. La sagristia, rectangular, es troba també en aquest mateix costat. La façana és d'una gran simplicitat de línies. Té un petit porxo amb arc de mig punt i teulada a dues vessants, una petita finestra circular i un espadat centrat a la paret superior.



Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5431617 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com