Independència a Catalunya. 11-9-2012 / Opressió al País Valencià. TV3 (6-12-2012) [ Diada Catalunya. 11-9-2012 (04) Opressio Pais Valencia. TV3.TXT ]

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

Diada Catalunya. 11-9-2012 (04) Opressio Pais Valencia. TV3.TXT

_____________________________________________________________________________________


INDEPENDÈNCIA A CATALUNYA / OPRESSIÓ AL PAÍS VALENCIÀ (6-12-2012)

Manifestació 11-S-2012 a Barcelona / TV3 proscrita a València....


Dimarts 11 de setembre del 2012, Diada de Catalunya. El mateix dia que un milió i mig de catalans es manifesten pacíficament reclamant la Independència per tal que Catalunya esdevinga un Nou Estat d'Europa, al Congrés espanyol dels Diputats, el Partit Popular, amb atroç majoria absolutista, tomba la Iniciativa Legislativa Popular 'Televisió sense Fronteres' engegada per Acció Cultural del País Valencià, que havia sigut secundada per més de sis-cents mil ciutadans de tot l'estat, majoritàriament catalanoparlants.

Aquesta ILP demanava, entre altres coses, que els valencians tinguéssem la llibertat de veure totes les cadenes televisives que emeten en la nostra llengua -la llengua catalana- amb tal d'evitar, per exemple, l'obstinada prohibició espanyolista que impedeix rebre TV3-Televisió de Catalunya al nostre territori. La difusió arreu del País Valencià d'aquesta emissora havia sigut tallada feia més d'un any i mig, el dijous 17 de febrer del 2011 a les nou i mitja de la nit, per ordre expressa de Francisco Camps, president del Partit Popular al capdavant del govern de la Generalitat Valenciana.

A hores d'ara -dijous 6 de desembre del 2012, dia de la Constitució Espanyola- els valencians continuem sense captar encara TV3 a les nostres llars, degut a l'opressió i la censura implacable -intolerable- del PP. I ningú no clama al cel. Som una bassa d'oli, la púrria valenciana. Una massa humana viscosa, morta i putrefacta. Els catalans, en canvi, s'han convertit en un brou de cultiu en plena ebullició. Hi donen passes de gegant per deslliurar-se del jou espanyol i, a cada salt endavant, els de la Meseta Central se senten més i més impotents, aixequen rabiosament les banyes i trauen pit a cada cop més emprenyats. La tensió es respira a l'ambient. Gairebé es talla amb ganivet. Fa una mica de feredat, però almenys demostra que hi ha vida més enllà de les nostres fronteres capitulars. Una alenada enriquidora i punyent que injecta oxigen a l'artèria, directe a la sang, una força imparable de la natura, enorme ratxa d'aire fresc, tenaç, aclaparadora i exuberant.

Catalunya i País Valencià. ¡Quina diferència abismal entre germans!


Sueca, 6 de desembre del 2012
Joanjo Aguar Matoses

(Últims retocs: Dimecres, 23-1-2013. Declaració de sobirania al Parlament Català)

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________


Etiq: Diada, Catalunya, "11-9-2012", Opressió, País Valencià, TV3, Diputats, ACPV, Acció, germans, "11 de setembre", independència, manifestació, sobiranista, estat, europa, catalans, ILP


Diada Catalunya. 11-9-2012 (04) Opressio Pais Valencia. TV3.TXT

_____________________________________________________________________________________

Comentaris

  • Moltes gràcies, Joan.[Ofensiu]

    Moltes gràcies pel teu suport. Una abraçada a Mataró des de la Sueca del País Valencià.

  • qui sap juanjo...[Ofensiu]
    joandemataro | 13-02-2013 | Valoració: 10

    potser algun dia tornarem a ser els països catalans !!!
    :-)
    una abraçada esperançada,des de mataró

    joan

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

250464 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).